En Sıcak Konular

Cumhuriyet Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri sonuçlandı

18 Haziran 2008 14:17 tsi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)'ndeki rektörlük seçimi heyecanı sona erdi. Oy sayım işlemi sonucu 205 öğretim üyesinin oyunu alan mevcut rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır birinci oldu. 498 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimde 9 kişinin boş oy attığı a

Görev süreleri dolan 21 üniversitede adaylar rektör olabilmek için yarıştı. Bu üniversitelerden birisi olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde de bugün seçim heyecanı vardı. C.Ü.'de bir gün önce 7 olan rektör adayı sayısı, 2 adayın çekilmesi nedeniyle 5'e düştü. Dün Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Alerji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Cevit ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aziz Kutlar diğer adaylar lehine geri çekildi.

Mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır'ın yanısıra Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi, Fiziksel Tip ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı ve Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sami Hizmetli rektör olabilmek için yarıştı.

Üniversitede görevli profesör, doçent ve yardımcı doçent ünvanlarını taşıyan öğretim üyelerinin oy kullandığı seçim bu sabah saat 09.00'da başladı. Oy kullanma işi öğle saatlerinde sona erdi. Oy kullanma yetirliliği bulunan 515 öğretim üyesinden 498'inin sandık başına giderek tercihini yaptığı öğrenildi.

Oy sayım işleminin ardından 9 öğretim üyesinin boş oy kullandığı açıklandı. Geçerli oylardan 205'ini alan mevcut rektör Mehmet Bakır en fazla oy alan kişi oldu. Diğer adayların aldıkları oy oranları ve sıralamaları ise şu şekilde oluştu: İkinci Prof. Dr. İlyas Dökmetaş (139 oy), üçüncü Prof. Dr. Faruk Kocacık ( 112 oy), dördüncü Prof. Dr. Mehmet Ali Akpınar (17 oy) ve beşinci Prof. Dr. Sami Hizmetli (14 oy). YÖK'e bildirilecek aday sayısının 'en az 6 olması' şartı nedeniyle üniversiteden Prof. Dr. Zafer Kars ve Prof. Dr. Dursun Sarıaydın isimlerinden birisinin de listeye eklenmesine karar verildi.

Bundan sonraki süreç ise şu şekilde işleyecek; YÖK, seçimlerde en çok oyu alan 6 rektör adayından 3'ünü, sıralama yaparak 22-23 Haziran'da yapılacak genel kurulda Cumhurbaşkanlığı'na gönderecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de önüne gelen 3 isimden birisini rektör olarak atayacak.
 
Zaman



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,509 µs