En Sıcak Konular

İngiltere'de ilk defa

18 Haziran 2008 13:06 tsi
İngiltere'de ilk defa İngiltere'de dün açıklanan enflasyon rakamlarına tepkiler sürerken, yüzde 3.3 olarak açıklanan tüketici fiyat endeksindeki artış ilk kez ülkedeki maaş oranlarındaki ortalama yüzde 3.2'lik yıllık artışın bile üzerine çıktı.

Yüzde 3.3'lük enflasyon oranının 1992 yılında İngiltere'de yaşanan büyük ekonomik krizdeki yüksek enflasyon oranından sonra görülen ilk yüksek rakam olduğuna dikkat çeken Daily Mail gazetesi, oranın yüzde 4'lere tırmanmasının beklendiğini hatırlattı.

Gazete İngiltere'de geleneksel olarak maaş artışlarının az da olsa enflasyonun üzerinde gerçekleştiğine ve bu durumun da bir refah payı yarattığına işaret ederken, "Ancak bu kez öyle olmadı. Şimdi gelirler dramatik olarak enflasyon oranlarının gerisine düşüyor" dedi.

The Daily Telgraph gazetesi de, İngiltere'de enflasyonun 1997 yılından bu yana ikinci kez hükümetin hedeflediği yüzde 2'lik oranın 1 puan üzerine çıktığına işaret ederken, kötü gidişin süreceğine dair uyarılara da dikkat çekti.

Gazete, bir yıl önce 58 peniye satılan bir paket tereyağının bugün 94 peniye yükseldiğine dikkat çekerken, satış yapabilme mücadelesi içindeki giyim sektöründeki fiyatların yüzde 6.3 düşmesine rağmen enflasyonun yükseldiğine işaret etti.

The Times ise, İngiltere'de yaşam maliyetinin bir anda son sürat artışa geçmesiyle birlikte yeni bir grevler dönemine girilebileceği uyarısında bulundu.

İngiltere'de ailelerin sadece enerji sektöründe yüzde 40'lık bir fiyat artışıyla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden gazete, yüz binlerce kamu sektörü çalışanının daha büyük ücret artışları için greve hazırlandıklarını duyurdu.

Financial Times gazetesi İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King'in halkına yaptığı enflasyonla yaşamaya alışmak gerektiği uyarısına manşetinde yer verirken, The Guardian gazetesi de gıda fiyatlarındaki artışın enflasyonu 18 yılın en yüksek seviyesine çıkardığını bildirdi.

Ülkede geçen bir yıl içinde yumurtanın yüzde 16.6, etin yüzde 8.8, ekmeğin yüzde 9.1, elmanın yüzde 2.4, sıvı yağların ise yüzde 20.1 oranında zamlandığını duyuran gazete, her geçen gün daha çok sayıdaki İngiliz tüketicinin, daha düşük kaliteli mallar satan ucuz marketlere yöneldiklerini bildirdi.

cnnturk.com



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,284 µs