En Sıcak Konular

Talat: Hristofyas ile buluşmamız lazım

18 Haziran 2008 10:56 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile ''en erken zamanda buluşmaları gerektiğini'' söyledi.

Kıbrıs'ta temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri'nin Siyasal İşler Yardımcısı Lynn Pascoe'yla bugün ikinci kez biraraya gelen Mehmet Ali Talat, BM yetkilisi ile KKTC Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki çardakta çay içerek Kıbrıs sorununu konuştu.

Görüşmeye, Talat'ın BM ve AB ile müzakerelerden sorumlu özel temsilcisi Özdil Nami, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Barış Gücü Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun da katıldı.

Pascoe, Talat ile görüşmesinden sonra basına açıklama yapmadan ve soruları yanıtlamadan, makam aracıyla Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile yemekte buluşmaya gitmek üzere KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Talat ise, gazetecilerin ''Pascoe'nun, bu akşamki yemeğe katılması için kendisini ikna etmeye mi geldiği'' yönündeki sorusuna karşılık, ''Hayır, bu farklı bir konu ve ben halihazırda kararımı vermiştim, gitmeyeceğim'' dedi.

Talat, gündüz yapılan görüşmeden sonra yeniden biraraya geldikleri ikinci görüşmede, Pascoe ile Kıbrıs sorununu ele almayı sürdürdüklerini, Pascoe'nun, Güney Kıbrıs'taki temaslarında edindiği farklı bilgiler ve izlenimleri hakkında kendisini bilgilendirdiğini kaydetti.

Talat, bu bilgilerin olumlu olup olmadığı sorusuna ise, ''Hala ümitliyim'' karşılığını verdi.

Pascoe'nun, kendisiyle Rum lider Hristofyas'ı buluşturmak için henüz yeni bir tarih bildirmediğini belirten Talat, ''Hristofyas ile bir an önce görüşmek istediğini'' dile getirdi.

''Görüşmeden hiçbir şey yapamayız'' diyen Talat, ''Pascoe ile gündüz olan görüşmesinden olumsuz hava çıktığı'' yönündeki bir yoruma karşılık, ''Olumsuzluk da yok, ilerleme de yok. Öyle nitelemeyin'' dedi.

Pascoe'nun kendisine getirdiği net bir mesaj bulunmadığını da ifade eden Talat, ''Zaten bizim kısa zamanda biraraya gelmemiz lazım. Biraraya geleceğiz ve konuşacağız. Sıkıntılar neyse aşmak zorundayız'' diye konuştu.

AA



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,615 µs