En Sıcak Konular

Peres'den Sarkozy'e AB mesajı!

18 Haziran 2008 10:06 tsi
Peres'den Sarkozy'e AB mesajı! İsrail Cumhurbaşkanı Peres, verdiği röportajda, gelecek hafta ülkesini ziyaret edecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Türkiyeyi konuşacağını söyledi.

Türkiye’nin AB üyeliğini yüzde 100 desteklediğini belirten Peres, Sarkozy’ye şu mesajı verecek; "Eğer Türkiye’ye yardım etmiyorsanız, İran’a yardım ediyorsunuz demektir."

Daha önce Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık yapmış olan 84 yaşındaki Şimon Peres, yolsuzluk ve tecavüz suçlamalarından iki selefinin gitmek zorunda kalmasının ardından şimdi bilgisi, saygınlığı, yabancı dil bilgisi ve diplomasi yeteneğiyle İsrail Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyor. First lady Sonia, onunla birlikte başkanlık konutuna taşınmamış. Yalnızlık çektiğini itiraf ettiriyorum kendisine. ’Her erkek gibi benim de yalnızlıklarım vardır" diyor.

Sayın Başkan, bunca yıl sonra size Sayın Başkan demek insana onur veriyor.

Ben kişinin unvanlarıyla değil, yaptıklarıyla değerlendirilmesinden yanayım.

Jimmy Carter, geçenlerde Ortadoğu’yu ziyaret etti ve İsrail’in nükleer bombalarıyla ilgili bir açıklama yaptı... Bu konuda görüşünüz nedir?

İsrail Cumhurbaşkanı olarak ABD’nin kaç bombası olduğunu söylemeye kalkmazdım. Bu tür bilgilere sahip olsak da başka bir ülkeyle ilgili birşeyi açıklamak bir devlet başkanının görevi değildir.

Sarkozy ve Carla sayesinde Fransa-İsrail ilişkileri yeşeriyor. Carla Bruni, şerefinize verilen davete ilk kez Fransa first lady’si sıfatıyla katıldı. Birkaç gün sonra onlar İsrail’e gelecek.

23 Haziran’da geliyor. Sarkozy ve eşi güzel insanlar. Çok etkileyiciler. Sarkozy, AB’ye taze bir soluk getirdi. Özellikle de ABD ile ilişkilerdeki yeni tutumuyla. İsrail konusunda çok destekleyici. Avrupa’da hep yeni liderler söz konusu. Almanya’da Angela Merkel, (İtalya’da) Silvio Berlusconi. Hepsi ABD ile daha iyi ilişkilerden yana. NATO, ortak düşmanla mücadele etmek için kurulmuştu. Ama bugün Amerika’nın en büyük problemi Sovyetler Birliği değil, terör tehlikesi.

Sarkozy, Türkiye’nin AB üyesi olmasını pek de desteklemiyor...

Türkiye’nin AB üyesi olmasını yüzde 100 destekliyorum. Bu önemli. AB, Hıristiyan deklarasyonu ile kuruldu, üç kurucu üyesi Katolik’ti. Komünizme karşı kuruldu, ancak komünizm çoktan öldü. Sarkozy’ye (Merkel ve diğerlerine) şöyle diyeceğim: Avrupa’ya Türk işçi göndereceklerine siz Türkiye’ye daha fazla iş yollayın. Sağlıklı ilişki kurun. İslam’da iki ekol vardır. Biri Türkiye tarafından benimsenmiştir. Diğeri İran tarafından. Sarkozy ve diğer liderlere; ’Türkiye’ye yardım etmezseniz, İran’a yardım etmiş olursunuz’ diyeceğim. 

8sutun



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,367 µs