En Sıcak Konular

Dikkat! Afrika sıcakları geliyor...

17 Haziran 2008 19:39 tsi
Yaz yağmurlarının ömrü kısa oldu. Hafta içinde, Libya üzerinden gelecek Afrika sıcakları etkili olmaya başlayacak.

Yaz yağmurlarının ömrü kısa oldu. Hafta içinde, Libya üzerinden gelecek Afrika sıcakları etkili olmaya başlayacak. İstanbul'da sıcaklık gölgede 35 dereceye çıkacak. 5 günlük rapor:

Serinlik getiren 2 günlük yağmurdan sonra, Afrika sıcakları kavurmaya başlayacak. Tatilciler için iyi bir haber olsa da hâlâ yola çıkmayanları ve yaz aylarını İstanbul'da geçirecekleri bekleyen sıcak hava, gölgede 35 dereceyi bulacak.

Libya'dan uzanarak Yunanistan üzerinden gelecek olan hava dalgası, sıcaklığı mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkartacak. Çarşamba ve perşembe günlerinde ise bu haftanın en sıcak 2 gününü yaşayacağız. İstanbullular'ın yaz sıcaklığını hafifletecek plajlara ve sayfiye yerlerine giderek serinlemesi bekleniyor.

Türkiye genelinde bu hafta sıcaklıklar geçen haftaya ve mevsim ortalamalarına göre 4 ila 6 derece daha yüksek seyrediyor. Yarın ve perşembe günü Türkiye çok daha sıcak havanın etkisinde olacak.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de bu hafta hava güneşli, iki gün rüzgar zayıf. Yarın çok sıcak geçecek, sıcaklık İzmir’de 36, İstanbul’da ve Ankara’da gölgede 32 dereceye çıkacak. Bursa yarın daha sıcak. Adana’da sıcaklık 38 derece hissedilecek. Yarın İstanbul 29, Ankara 31, İzmir 33, Bursa 30, Adana 34 derece.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi’nde rüzgar zayıf, sıcaklık ise 35 dereceye doğru yükseliyor, o nedenle hava oldukça bunaltıcı. Güneşin altında fazla kalınmamalı. Perşembeden itibaren poyraz biraz sert eserek serinlik verebilecek. Aynı gün Trakya’da bulutlanma artabilir ancak bu hafta önemli bir yağış beklenmiyor. Yarın gölgede Edirne 31, Çanakkale ve Sakarya 30 derece.

İç Anadolu Bölgesi de yarın ve perşembe günü sıcak hava dalgasının etkisinde olacak. Yarın Konya 30, Eskişehir 28, Sivas 23 derece.

Ege Bölgesi de çok sıcak yaz günleri yaşıyor. Sıcaklık yarından itibaren gölgede 35 dereceyi de geçecek. Rüzgarlar iki gün daha hafif, sadece Bodrum-Kaş arasında karayel zaman zaman kuvvetlenebilir. Cuma günü ise rüzgar sert eserek serinlik verebilecek. Yarın Denizli ve Muğla 34, Kütahya 29 derece.

Akdeniz Bölgesi’nde yarın kuzeyli rüzgar nem oranını azaltırken, sıcaklık ise 40 dereceye yaklaşacak. Oluşacak kuru ve sıcak hava orman yangını riskini artırıyor, dikkatli olunmalı. Güneydoğu’da perşembe günü sıcaklık gölgede 40 dereceye yaklaşacak ancak rüzgarlar kuvvetli esiyor. Antalya 30, Diyarbakır 35 derece.

Doğu Anadolu’da yarın Van’da kısa süreli yağmur görülebilir, diğer yerlerde hava parçalı bulutlu, sıcaklık ise artıyor. Ancak Erzincan ve Elazığ’dan itibaren Ağrı’ya kadar yarın rüzgar kuvvetli esecek. Erzurum 24, Malatya 31, Van 25 derece.

Karadeniz’de dar bir alanda yağış var. Amasya, Tokat, Samsun ve Rize arasında kısa süreli yağış görülecek. Bolu açık, bu bölgede de sıcaklık yükseliyor. Trabzon 22, Bolu 27, Samsun 23 derece.

Ajanslar



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,715 µs