En Sıcak Konular

'Protez' gözaltılarının sayısı 160'ı aştı

17 Haziran 2008 19:01 tsi
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin başlattığı Protez Operasyonu’nda gözaltı sayısı 160’ı aştı.

Beş Devlet Hastanesi’nden gözaltına alınan 31 doktorun sorgulaması devam ederken, 20 civarında da hastane idari personelinin zanlılar arasında bulunduğu bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin başlattığı Protez Operasyonu’nda gözaltı sayısı 160’ı aştı. Beş Devlet Hastanesi’nden gözaltına alınan 31 doktorun sorgulaması devam ederken, 20 civarında da hastane idari personelinin zanlılar arasında bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık 6 aydır devam eden teknik çalışma sonucunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kom Daire Başkanlığı’yla koordineli başlatılan Protez Operasyonu devam ediyor. Operasyonun bugünkü bölümünde medikal firmalar aracılığıyla, hastaların sağlık karneleri üzerinden ithal protez getirilmiş gibi göstererek devleti 100 milyon dolar zarara uğrattıkları iddia edilen 31 doktorun sorgulamasına devam ediliyor. Ulus, Gazi, Polatlı, Etimesgut Devlet Hastaneleri, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden doktor ve 20 civarında idari personelin de (hastane müdürü, müdür yardımcısı gibi) gözaltına alındığı öğrenildi.

Medikal firmaların yaptığı satın almalar ve adı geçen doktorların konuya ilişkin kayıtları için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettişlerin yardımı ile inceleme yapılırken, Emniyet yetkilileri gözaltı sayısının 200’ü aşacağını ifade ettiler. Gözaltına alınan "Protez" zanlıları için nezarethanelerin yetmemesi nedeniyle diğer şubelerin nezaretlerinin de kullanıldığı öğrenildi.

Bugün sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların, iddialara yönelik sorgulamada çoğunluğunun suçlamaları kabul etmediği, bazılarının da ifade vermediği bildirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla devam eden operasyonda zanlılar için 4’er günlük gözaltı süresi alan polis evrakların tamamlanmasının ardından ilk bölümü Cuma günü Ankara Adliyesi’ne sevk edecek.

aktifhaber



Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,420 µs