En Sıcak Konular

Akbaba’nın 6 ayı: Tanrı Başkan’ı korusun!

17 Haziran 2008 11:56 tsi
Akbaba’nın 6 ayı: Tanrı Başkan’ı korusun! ABD Başkanı Almanya’da ölümden döndü. Suikast mı değil mi ayrı konu. Ama dönmeyebilirdi. Ve eğer hayatını kaybetseydi bugün dünya çok daha farklı olacaktı. Özellikle de bölgemiz açısından. Çünkü, Beyaz Saray gider-ayak savaş kavgası yapıyor. ‘

ABD Başkanı veda gezilerinin önemli bir ayağını yaparken Almanya’ya da uğradı. Ve burada-sabah koşusunu yaparken-kulağının dibinden bir kurşun geçti. Olay doğrulandı.

Elbette hemen akıllara suikast ihtimali geldi. Fakat söylenen, “koruma görevlisi bir tim memurunun tabancasının koşarkan patlaması”!

İnanırsınız inanmazsınız ayrı konu. Ama şurası kesin. Eğer ABD Başkanı ölseydi artık başka bir dünyada yaşıyor olacaktık.

Beyaz Ev’in geometrisi…

Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçimlerini mihekt taşı sayarsanız, şu anki Beyaz Saray yönetiminin yaklaşık beş buçuk aylık ömrü bulunuyor. Tabii prosedür, yemin töreni sairi eklerseniz 2009 başına kadar Bush ve ekibi görev başında olacak.

Ve yine şimdi bu yönetimin hemen tek gündemi-genel olarak-Ortadoğu, özel olarak İran. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Washington bu konuda ikiye ayrılmış durumda.

Ortadoğu’daki tüm barış-savaş süreçleri, dengeler ve İran konusu, hükümet içinde de ayrışma konusu. Bir kesim İran’a kesinlikle-gitmeden önce-bir ders verilmesi istiyor. Bunların başını Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in çektiği bildik neo-con grubu var.

İkinci kesim ise, bölge güvenliği üzerinde daha çok duruyor ve hem İsrail’in huzurunu sağlamak, çatışma noktalarını elemine etmek, İran’a asla ve asla saldırmamak konusunda politika belirliyor.

Ve tabi bu dengeler açık bir çekişmenin taşlarını da döşüyor. Özetle denebilir ki, iki kesim arasında neredeyse elle tutulur bir savaş var ve herkes kendi hesabına göre hareket ediyor.

Bu saflaşma öyle ki, ABD ordusuna siyaret ettiği gibi, Başkan’ın söylediklerine de çok fazla kulak asılmıyor.

Güvercinler hızlı uçar mı?

Bu çekişme de şu an için daha baskın taraf-belki de son sekiz yılda ilk kez-yönetimin güvercin kanadı. Örneğin Dışişleri Bakanı Rıce bölgenin üzerinde artık hakimiyet kurmuş durumda.

Son 6 aydır sürekli Ortadoğu’ya gidip geliyor ve herkesle görüşüyor. Ve yine belki ilk kez Başkan Bush da bu kanada daha çok prim veriyor. Zaten, “dünyanın beni savaşçı olarak tanımasını istemezdim” söylevini de bir tür günah çıkarma olarak görebiliriz.

Şahinler içinse zaman daralıyor. Ortadoğu ve Batı için İran’ı muhakkak ama muhakkak elemine edilmesi gerektiği inancı bu kanat da eksilmediğinden acilen bir şey yapılması gerekiyor.

Ama ne? Çünkü zaman, yönetim ve konjonktür onlar için artık uygun değil. Bir istisna dışında!

Fantezi…

Eğer ABD Başkanı Almanya’da hayatını kaybetseydi. Büyük sansasyon dışında, olacak ve önlenemeyecek tek gelişme, ikinci başkanın Beyaz Saray’ın koltuğuna oturması olacaktı. Yani Dick Cheney’in.

Cheney, bahsettiğimiz süre boyunca ABD’nin yeni Başkanı olacaktı ve icraatları her ne olacaksa bu süre içinde tamamlamak zorunda kalacaktı.



Bu haber 1,219 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs