En Sıcak Konular

Bahçeli ne için destek sözü verdi?

17 Haziran 2008 11:07 tsi
MHP lideri Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Seçim iddiasında 'milliyetçi kıyımı' iddiasında bulunan Bahçeli, hükümete bir konuda da destek sözü verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli, sözlerine besteci Avni Anıl, şair Dilaver Cebeci ve Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un hayatlarını kaybetmeleri nedeniyle duyduğu üzüntüsünü dile getirerek başladı.

"Öğrencilerimiz uzun ve masraflı bir yolculuktan sonra ÖSS'ye girdi. ÖSS ile ilgili Sayın Başbakan'ın sözlerine bazı yönlerden katılmak mümkün. Yapılacak değişikliğe MHP olarak destek vermeye hazırız. Ancak bu iktidarın işbaşında olduğu 6 yılda 6 sınav geçmiştir. Hiç bir adım atılmaması bir garabettir. sadece dersane sistemini kaldırmakla olmaz köklü bir eğitim sistemi getirilmeli.

Üniversiteye giriş sınavı kaldırılmalı. Ancak yapılacak değişiklikler tüm olasılıklar göz önüne alınarak yapılmalı. yapılacak değişiklik için tüm tekliflere açığız.

Siyaset kırılgan bir fay hattı haline gelmiştir. Bunalım hali hakim olmuştur. Siyasetin değiştirilme yolları tıkandı. Millet çözümsüzlük içine sürüklendi. Başbakan Erdoğan ve yandaşları milleti kandırdı. Kamu görevlilerinin özel hayatları ifşa edilerek gözdağı veriliyor. Erdoğan'ın karanlık senaryolarda biz yokuz sözleri inandırıcı değil. Bu senaryoların yok edilmesi için ne yapıldığı sorgulanmalı. Bu anlayış siyaseti çözüm ve değer üretemez hale getirmiştir. Başbakan Erdoğan girdiği çıkmaz sokağı kusurlu siyasetini sürdürmekte arıyor.

Başbakan Erdoğan, siyasetteki bugünkü manzaranın sorıumlusudur. Artık kendi parti mensuplarını tehdit ediyor. Dün devrilen trenden kaçarak siyaset yapanlar şimdi kendi ternlerini yolda tutmaya çalışıyor.

Kapatma davası sonuçlanana kadar Meclis'i çalıştırma girişimi AK Parti'nin panik halinin göstergesidir. Meclis'i kapatmama girişimi bir seçim hazırlığı olarak görülebilir. MHP olarak sandıktan kaçmayız. Bunu demokratik fırsat olarak görmekteyiz. Ancak üzerinden 1 yıl bile geçmemiş seçimin ülkemize ne kazandıracağı da sorgulanmalıdır. meşruiyeti mahkeme tarafından karar verilen bir hükümetin alacağı kararların da ne kadar doğru olabileceği ayrı bir konudur. Erdoğan sonu gelmez senaryoların

Gölgelerin üzerimize geldiği en zon anlarda binlercek kez şahit olduk diyen Başbakan, milletimize doğan güreşi sığ siyaseti ile gölgelediğini ne zaman görecektir.

Krizi körükleyerek bundan menfaat elde etmeye çalışmak ülkeye fayda vermez. Ana muhalefetin demokrasi ve rejimi koruma adına yapılanların anlaşılabilir bir yolu yok. Normalleşme süreci desteklenmeli. Bugünkü krizin iki mimarı AKP ve CHP'dir. Bu iki partinin yeni bir süreci başlatmaları Türkiye'nin yararınadır. Bu iki partinin normallerşme adına adım atmaları gereklidir.

Millet ülkenin bu krizden nasıl çıkılacağını merak ediyor. Demokrasinin enkazı üzerine ikbal hesabı yapmak kimseye fayda sağlamaz.

EKONOMİ VE ENFLASYON

Enflasyondaki artış engellenemezse ocak ayından itibaren maaşların düşürüleceği ya da değer kaybı nedeniyle maaşların eriyeceği öngörülmelidir. gerçekçi olmayan enflasyon rakamı ekonomiyi zor durumda bırakıyor. Yoksulluk her geçen gün artıyor. Dayanılmaz noktaya gelen feryatlar kendini işitecek yetkili kulak aramakatadır.

Çalışan memur ve işçinin vahim durumu herkese bir fikir vermiştir. Ucuz ekmek almak için girilen kuyruklar para vermemek için yürünen uzun yollar bize bunları çok iyi anlatmaktadır. Hükümet partisinin kapatılmasının derdine düştüğü için çalışanı unuttu.

KADROLAŞMA KONUSU

Memurlarımızın mağdur edildiği başka bir konu ise kadrolaşma sonucu çalışanlara yapılan baskıdır. İktidar olmayı ele geçirme olarak gören bu hükümet devlet kadrolarına niteliksiz şahsiyetleri doldurdu. Binlerce memur görevlerinden uzaklaştırıldı. Memur kıyımları çığ gibi büyüdü. Bunu millet asla affetmeyecek. Görevlerinden alınan kişiler genelde milliyetçi.. AKP iktidarının bitmeyeceği ve geçmeyeceğini düşünenler, milliyetçi bakışa mensup insanlara zulmedenler, milliyetçi hareket bütün yaptıklarınızı not etmiştir. Bugünden itibaren bu yanlıştan dönünüz ve hesap vermeye hazır olunuz."

Ayrıntılar gelecek...

Haber 7



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs