En Sıcak Konular

First Lady'lerin savaşı

17 Haziran 2008 09:19 tsi
First Lady'lerin savaşı ABD'de Demokratların başkan adayının Barack Obama olacağının kesinleşmesinin ardından cumhuriyetçiler, siyah senatörü zayıflatmak için karısı Michelle'e karşı adayları John McCain'in popülaritesi yüksek eşi Cindy McCain'i kullanmayı planlıyor.

Son yapılan kamuoyu yoklamaları 44 yaşındaki Michelle'e olumsuz bakan seçmen oranının yüzde 42 olduğunu ortaya koyuyor. Aynı oranın Cindy McCain'de yüzde 29'a kadar gerilediğini gören Cumhuriyetçi Parti kurmayları, 54 yaşındaki iş kadınının, 'First Lady'liğe daha uygun olan imajıyla' kendilerine puan sağlayabileceğini öngörüyor.

AVUKATA KARŞI RODEO KRALİÇESİ

Analistler, 44 yaşındaki Princeton ve Harvard diplomalı eski avukat Michelle ile eski rodeo kraliçesi ve ponpon kızı iş kadını Cindy McCain arasında şimdilik bir tercih yapmıyor.

Eşinin seçim kampanyası boyunca 'çalışan anne' imajıyla puan toplamaya çalışan Michelle Obama, son günlerde Cumhuriyetçi yanlısı medyanın eleştiri oklarına hedef oluyor.

Bu ay başında yaptığı bir konuşmada, 'hayatı boyunca ilk kez ülkesiyle gurur duyduğunu' söyleyince medyada topa tutulan Michelle'in başı, ABD'deki en büyük Müslüman cemaati olan 'İslam Ulusu'nun lideri Louis Farrakhan'ın yanında yaptığı bir konuşmada, Amerikan vatandaşları için 'ırkçı beyaz' anlamına gelen 'whitey' kelimesini kullandığı iddiasıyla bir kez daha sıkıştı.

Cumhuriyetçilere açıkça 'Karımdan uzak durun' mesajı veren Obama, artan iddialarla mücadele edebilmek için yeni bir internet sitesi kurmak zorunda kaldı.

İLAÇ BAĞIMLILIĞI VE AŞIRI HARCAMALAR

Demokratlar cephesinde durum böyleyken, eski Başkan Ronald Reagan'ın eşi Nancy'ye benzetilen Cindy McCain için de durum şimdilik pek iç açıcı değil.

Eşinin 2000 yılındaki ilk seçim kampanyası sırasında, 90'lı yıllarda çektiği sırt ağrıları nedeniyle ağrı kesici bağımlısı olduğunu itiraf eden Cindy, geçtiğimiz hafta 250 bin dolara yaklaşan kredi kartı borcu iddialarıyla zor günler geçirdi.

Babası tarafından kurulan ve ABD'nin en büyük bira dağıtım firmalarından biri olan Hensley & Co'nun yönetim kurulu başkanlığını yürüten Cindy'nin 2006 yılında 6 milyon dolar kazandığının ortaya çıkması da, kamuoyunda 'gözünü para hırsı bürümüş işkadını' izleniminin yayılmasına neden oluyor.

Buna karşın Cumhuriyetçi cephe, Michelle'nin aksine kampanya konuşmalarında sürekli eşinin gözlerine bakan Cindy McCain'in, ilerleyen aylarda kendilerine puan sağlayacağından emin.

Gazeteport



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,967 µs