En Sıcak Konular

Türkler'in yüzde kaçı Erdoğan'a güveniyor?

17 Haziran 2008 09:14 tsi
Türkler'in yüzde kaçı Erdoğan'a güveniyor?
ABD merkezli World Public Opinion, Türkiye dahil 20 ülkede yaptırdığı araştırmada hangi ülkenin liderine ne kadar güvendiğini ortaya çıkardı. Peki Türkler'in yüzde kaçı Erdoğan'a güveniyor?

Amerikalı bir şirketin yaptırdığı ankete göre Erdoğan en çok güvenilir lider seçildi.
 

ABD merkezli World Public Opinion, Türkiye dahil 20 ülkede yaptırdığı araştırmada hangi ülkenin liderine ne kadar güvendiğini ortaya çıkardı. ABD Başkanı George W. Bush, en az güvenilen liderler arasında yer alırken, Çin ve Rusya liderleri Hu Jintao ile Vladimir Putin'e de güvenilmiyor. Yabanya güven yok Maryland Üniversitesi'nin yönettiği ankete katılanlar dünya liderleri arasında yalnızca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon için çoğunlukla olumlu görüş belirtti. ABD merkezli bir kuruluş tarafından yaptırılan kamuoyu yoklaması Türkler'in yüzde 55'inin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini ortaya koydu. Türkiye'de Arı Hareketi ve Infakto Araştırma Grubu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen anket, Türkler'in dünya liderlerine de bölgesel liderlere de güvenmediğini gösterdi. Katılımcıların yüzde 55'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güveninin tam olduğunu söylerken, Türk katılımcılardan en kötü notu ABD Başkanı Bush aldı. 'Bölgesel liderler' kategorisinde değerlendirilen Başbakan Erdoğan'ı, İran ve Mısırlılar 'güvenilir' bulduklarını ifade etti. Ürdün ve Filistin'deki anketlerde ise halkın çoğunluğu Erdoğan için olumsuz görüş belirtmedi. Küresel lider krizi Anket sonuçlarını değerlendiren WorldPublicOpinion.org Direktörü Steven Kull, ABD Başkanı Bush'un yitirdiği 'küresel lider' imajını dolduracak kimse çıkmadığını belirtti. Hu Jintao ve Vladimir Putin'in bazı ülkelerde desteklendiğini ifade eden Kull, yine de bu liderlerle ilgili olumsuz görüşlerin çoğunlukta olduğunu hatırlattı.

EN GÜVENiLMEZ LiDER

Başkan George W: Bush, Amerikan vatandaşlarının yüzde 56'sı tarafından 'güvenilmez' ilan edildi. İngiltere Başkanı Gordon Brown, Amerikalıların olumu görüş belirttiği tek lider oldu. Bush, 20 ülke arasında yalnızca Hindistan ve Nijerya'da 'doğru karar alabilecek lider' olarak nitelendirildi. Azeriler'in Amerikan vatandaşlarından daha fazla güvendiği Bush; Mısır, İran, Türkiye, Filistin ve Ürdün'de en kötü notu aldı. Genel ortalamada Bush'la birlikte en çok prestij kaybeden dünya lideri ise Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref oldu.

TÜRKLER DESTEKLEMiYOR

Lübnan'daki direniş örgütü Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah Ortadoğu'da en çok desteklenen bölgesel liderlerin başında geldi. Filistin'de Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan daha fazla güven kazanan Nasrallah, İran'da da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad kadar destek buldu. Mısır ve Ürdünlüler de Nasrallah'a güvendiklerini belirtti. Bölgede Hizbullah liderini güvenmeyen tek ülke ise Türkiye oldu. Türklerin yüzde 65'inin olumsuz görüş belirttiği Nasrallah, yalnızca yüzde 4 oranında destek buldu.

bugün



Bu haber 383 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,691 µs