En Sıcak Konular

AKP'de 'tren' isyanı

16 Haziran 2008 20:13 tsi
AKP'de 'tren' isyanı Başbakan Erdoğan'ın "trenden inen bir daha binemez" sözleri AKP'deki ANAP kökenli milletvekillerinin isyan etmesine yol açtı. Bazı milletvekilleri istifanın eşiğine kadar geldi. Onları frenleyen ise...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında “Trenden inen bir daha binemez” sözlerinin partide yarattığı rahatsızlık ANAP kökenli milletvekillerini istifanın eşiğine getirdi. ANAP kökenli dört milletvekilinin istifa etmesini son anda yine ANAP kökenli Yaşar Eryılmaz frenledi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta partisinin grup toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşma milletvekilleri arasında sıkıntı yarattı. Türban ile ilgili anayasa değişikliğinin yapılmasının yarattığı rahatsızlık Erdoğan’ın bu konuşmasıyla doruk noktasına çıktı. Erdoğan’ın grubun kapalı bölümünde yaptığı ancak basına sızan bu konuşmasından bir gün sonra bir grup eski ANAP kökenli milletvekili eski Adalet Bakanı Oltan Sungurlu ile yemekte bir araya geldi. AKP’li Ülkü Gökalp Güney, Vahit Erdem, Yaşar Eryılmaz ve Fevzi İşbaşaran Sungurlu’ya, parti içinde duyduğu rahatsızlıkları dile getirdiler. Bu yemeğe Rize Bağımsız Milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski ANAP dönemi Devlet Bakanlarından Karman İnan’ın da eşlik ettiği kaydedildi. Milletvekilleri, Erdoğan’ın sözlerini, “Biz bu partiye davet edildik. Zorla gelmedik. Geldiğimiz gibi de gideriz. Ancak, tehdit eden sözleri bizi rahatsız etti” sözleriyle değerlendirdiler. Yemeğe katılan milletvekilleri Erdoğan’ın “Trenden inen bir daha binemez” şeklindeki sözlerini ağırlıklı olarak “tehdit” diye değerlendirdiler. Yemeğe katılan milletvekilleri, türban ile başlayan rahatsızlıklarının Erdoğan’ın grup konuşmasıyla istifa noktasına geldiklerini söylediler.

Ancak, eski bakanlardan ANAP kökenli ve AKP Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz’ın bu istifaya engel olduğu belirtildi. Eryılmaz’ın, “Parti hakkında kapatılma davası var. Bu süreçte bir darbe de vurmak bize yakışmaz. Bizim siyaset anlayışımıza yakışmaz. AKP hakkında Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekleyelim. İstifa şimdi olmaz” diyerek frenlediği öğrenildi.

Bu arada istifa etmek isteyen bir milletvekili ise ANKA’ya şu açıklamada bulundu:
“Kapatma davasının sonu ne olursa olsun, bu sonuçtan sonra ayrılıp başka bir oluşum içinde yer alacağız.”

Bu arada, Başbakan Erdoğan’a türban değişikliği konusunda rahatsızlığını ilk dile getiren isim ise ANAP kökenli Vahit Erdem olmuştu. Erdem yerel bir gazeteye verdiği demeçte partisi AKP’yi sert bir dille eleştirmişti.

AKP YÖNETİMİ ANAPLI’LARI YAKIN MARKAJA ALDI

Öte yandan ANAP kökenli milletvekillerinin sıkıntılı olduklarını öğrenen Erdoğan’ın bu milletvekillerini grup ve parti yönetiminden yakın takibe almalarını istediği belirtiliyor. Erdoğan’ın grup yönetimine, “Bu süreçte ne olursa olsun bir milletvekilinin istifası dahi iyi olmaz. Toplamda çözülme olarak algılanır. Bu fırsatı vermeyin. Gerekirse ben de görüşür, sözlerimin yanlış anlaşıldığını anlatırım” dediği de öne sürülüyor.
Parti yönetiminin istifanın eşiğine gelen milletvekilleriyle sık sık görüştüğü ve Erdoğan’ın sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdikleri belirtiliyor.

aktifhaber



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs