En Sıcak Konular

Türk dünyası için yeni öneri...

16 Haziran 2008 17:07 tsi
Türk dünyası için yeni öneri... TBMM Başkanı Köksal Toptan: "Türk cumhuriyetlerinde ortak dersler okutulsun" TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk cumhuriyetlerindeki okullarda ortak tarih ve ortak edebiyat dersi okutulmasının önemli olduğunu bildirdi.

Köksal Toptan, "Azerbaycan'da, Türkiye'de, Kırgızistan'da çocuklarımız tarih okurken önce milli tarihi, milli edebiyatı okusun, sonra bulunduğu coğrafyayla ilgili tarihi okusun" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Azerbaycan-Türkiye Tarihi Araştırma Vakfı (ATAF) Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı ve Azerbaycan Türk İşadamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erentok ile Azerbaycan milletvekillerinden oluşan heyeti kabul etti.

Kabule, Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu da katıldı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başkanlık Divan Salonundaki kabulde yaptığı konuşmada, ATAF'ın çok önemli bir alanda önemli bir boşluğun doldurulması konusunda, önemli bir girişim olduğunu söyledi.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA YAPILMALI
Köksal Toptan, çeşitli ülkelerin parlamentolarında gündeme gelen 1915 olaylarının soykırım olduğuna ilişkin Ermeni iddialarının yer aldığı tasarıların, birkaç kişinin profesyonel girişimi sonucu, bu işin mücadelesini veren lobilerin gayretleriyle ülke parlamentolarından geçirildiğini kaydetti. Toptan, ''Samimi olarak gerçeklerin ortaya çıkarılması için ortak çalışma yapmak alkışlanacak olaydır. Türkiye'de işi en iyi bilenlerin, en iyi beyinlerin bir araya geldiği sivil bir girişimsiniz. Bu konuyu, sizin haricinizde kimse çözemez'' diye konuştu.

ORTAK TARİH DERSİ DÜŞÜNÜYORUZ
Ülkeler arasında geleceğe yönelik yapılacak işler bulunduğunu vurgulayan Köksal Toptan, ortak tarih ve edebiyat derslerinin verilmesinin düşünüldüğünü ancak, yürütülemediğini kaydetti. Köksal Toptan, ortak ders konusunu önemsediğini ifade ederek, ''Azerbaycan'da, Türkiye'de, Kırgızistan'da çocuklarımız tarih okurken önce milli tarihi, milli edebiyatı okusun, sonra bulunduğu coğrafyayla ilgili tarihi okusun. O kadar çok müştereğimiz var ki bu müştereklerimizi çok iyi öğrenmemiz lazım'' dedi.

ATAF Başkan Yardımcısı Ahmet Erentok, ATAF'ın 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının araştırılması ve çözümüyle ilgili tüm yöntemlere başvurmak kaydıyla dünya kamuoyunu aydınlatarak, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması ve haksız suçlamaları sona erdirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Vakıflarının Azerbaycan, Türkiye, ABD'deki dernekler ve İsviçre'den bilim adamlarının yer aldığı bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Erentok, ''Çok vakit kaybettiğimiz ve çok darbe gördüğümüz bu işi süratle çözümlemeyi arzu ediyoruz'' dedi.

CİHAN



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs