'Derin' toplantı daha | " /> 'Derin' toplantı daha | "/>

En Sıcak Konular

Bir 'Derin' toplantı daha

16 Haziran 2008 16:42 tsi
Bir 'Derin' toplantı daha Daha önce Darıca'daki evinde yapılan toplantıda, "darbe çağrısı" gündeme gelen İsmail Amasyalı, tekrar evinde bir zirve düzenledi.

19. Dönem Kocaeli Milletvekili İsmail Amasyalı’nın Darıca’daki evinde bir araya gelen 23 eski siyasetçi, emekli asker, bürokrat, akademisyen, gazeteci ve işadamı, Türkiye’nin gündemini ele aldı. Toplantıda “Türkiye, yakın tarihinin en derin siyasi, sosyal güvenlik ve ekonomik sorunları ile karşı karşıyadır” görüşü dile getirildi.

Amasyalı, yaptığı yazılı açıklamada, evinde verdiği davetin ardından katılımcıların üzerinde mutabık kaldığı konuları duyurdu. Amasyalı, 8 saat sürdüğünü dile getirdiği toplantıda, Türkiye’nin en zor durumlardan biri ile karşı karşıya olduğu, kuruluş ilkelerinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, halkın doğru haber alma özgürlüğünün teminatı olan basının özgürlüğünü kaybetmekte olduğu gibi düşüncelerde fikir birliği sağlandığını kaydetti. Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç de bugünkü köşesini Amasyalı’nın davetine ayırdı. Türenç, eski Deniz Kuvvetli Komutanı Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu, Sanatçı Orhan Gencebay, Eski Türk-İş Başkanı Salih Kılıç’ın da davete katıldığını yazdı. Buna göre, emekli Oramiral Dervişoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu duruma ilişkin “Hiç kimse 21. yüzyılda askerin Çare olmasını beklememeli. Tek çıkar yol demokratik çözümdür. Asker Türkiye’nin demokrasi ile yönetilmesi gerektiğine inanır” dedi. Orhan Gencebay ise “Şikayetleri ve endişeleri gidermek hükümete düşer. Huzura ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

-VERHEUGEN’DEN KILIÇ’A: “2023’E KADAR ÖMRÜNÜZ VAR”

Türenç, yazısında Kılıç’ın sözlerini şöyle aktardı: “Yeni bir orta sınıf doğdu. Bunlarla ilişki kurmadan iktidar olunamaz. Avrupa, Cumhuriyet’in 100. yılını, 2023’ü hedef seçti. Verheugen bana ‘Sizin Güneydoğu var, 2023 yılına kadar ömrünüz var. Atatürk ilkeleri sizi statükocu yapıyor’ dedi.”

Aktifhaber



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs