En Sıcak Konular

Fatih Terim'in ilginç esprisi

16 Haziran 2008 13:56 tsi
Fatih Terim, İsviçre'de basın toplantısı düzenliyor. İşte Terim'in konuşması...

Fatih Terim basın toplantısına başlarken medya mensuplarına nasıl bir espri yaptı? A Milli Takım’ın Çek Cumhuriyeti’ni yenerek çeyrek finale yükselmesi nedeniyle bugün bir basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, basın mensuplarından ilginç bir özür diledi.

Terim, “70 dakika boyunca aldığınız notları çöpe attırdığımız için özür dileriz.” dedi. Terim "Mucizeler biraz geç oluyor. Burada da öyle oldu. Turnuva boyunca size böyle zorluklar yaşatacağımız için şimdiden özür diliyorum. Bir söz vardır. Gecenin en karanlık olduğu an sabaha en yakın olduğu andır. Oyuncularım bu sözü hiç akıllarından çıkarmadığı için aslanlar gibi mücadele ettiler. Bu yüzden çok mutluyum." dedi.

Fatih Terim, milli zafer gecesinden sonra basın toplantısı düzenliyor. Konuşmasından başlıklar:

- 6-7'ye yakın oyuncumuz hasarlı... Bu bizim için önemli bir konu. Bu oyuncular birazdan MR'a gidecekler net sonucu alacağız.

- Bunun dışında mutlu ve gururluyuz. Uzun bir geceyi geride bıraktık. Kendi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

- Yalnız sizlerin işini biraz zorlaştırıyoruz, farkındayım. 70'inci dakikadan sonra tüm yazdıklarınızı çöpe atmanız kolay değil. Bu sıkıntıyı verdiğimiz için özür diliyoruz.

- İmkansız diye bir şey yok, mucizeler biraz zaman alır. Buradada mucizeler biraz zaman alıyor, kusura bakmayın. Zaman zaman turnuva boyunca böyle rahatsızlıklar vereceğimizi belirtmek istiyorum.

- Gecenin en karanlık olduğu an sabahın en yakın olduğu andır. Oyuncularım bu sözü hiç akıllarından çıkarmadıkları için başarılılar.

- 96'dan şartlar çok değişik ama Hırvat takımı grup maçlarında ve şampiyonada çok başarılı performans gösteren bir takım. Artık teke düştüğümüz bu seride isimlerin, daha öncekilerin önemi yok. O gün o an çok önemli. Çeyrek finalde güçlü bir rakip beklemek kadar doğal bir şey yok.

- Biz buraya gelirken, oynadığı futboldan keyif alan, kazansa da kaybetsede manşetlere çıkacak bir takım demiştik. Bunu gördüğümüz ve verdiğimiz sözü tuttuğumuz için mutluyum.

- Genel olarak oyunumuzdan memnunum. Turnuvaya Portekiz ile başlamak kolay değildi. Ben o maçın da kötü oynandığını düşünmüyorum. Ben o maçın da taktiksel açıdan doğru olduğunu düşünüyorum. Tam pozisyonlar başlarken skor olarak geri düştük.

- Fırsattan istifade eleştiriler oluyor, hatta hakaret etmeye çalışanlar da var. Ben hiç birine takılmadığımızı ve onlarla İstanbul'a döndüğümzde hesaplaşacağımızı söylemiştik.

- Ben oynucularımı soyunma odasından Allah utandırmasın diye gönderiyorum. Şu ana kadar da gurur verdiğimizi düşünüyorum. Milyonlarca insanın da bizlerle birlikte olduğunu görmekten dolayı mutluyum. Kaybetseydik de oyumcularmı ve ben hemen oracıkta dara ağacına asılabilirdik. Demek ki idamı da yenebiliyoruz.

- Bize final yakışır demiştim ve bu herkesin ortak fikri. Bir 45 dakika seçebilirim ama diğer 45 45'lere haksızlık olur. Turnuvada atınca kazanamayan iki takmı var biri Çek diğeri de İsviçre ve bu ikisini de biz yendik. Planlar, stratejiler ve taktkiler bazen çöpe atılıyor.

- Böyle bir milli takım, böyle hırslı bir takım olduktan sonra heran herşeyin peşinde olabiliyoruz. Fizik olarak da gayet iyi durumdayız. Baskı adeta bizim önemli bir silahımız olmaya başladı ve pas. Bu ikisini oyun içerisinde ne kadar çok yaparsak rakibimizin de zor duruma düşmesini sağlarız.

- Çek ve İsviçre maçlarının 45'er dakikaları güzeldi. Ama eğer bir birinci isterseniz Çek maçının son yarım saati öne çıkar diye düşünüyorum."

- Buraya gelen 16 takıma, şunu istiyorum bunu istiyorum diyemezsiniz. Biz Almanya'yı en son İstanbul'da 2-1 yenmiştik. Benim belli bir isteğim yok. Bizim ne oynadığımız benim için daha önemli.

- Devre arasında bazen öyle olur ki, iyi oynamayı beklediğiniz maçta iyi oynamazsanız kafanızda çıkan oyuncu çok olur. Bizim orta sahada biraz aksaklık olmuştu.

- Tuncay ve Arda kenarda kalınca Aurelio ile Topal'a geniş alan düştü. Bizim uzun top gibi bir düşüncemiz yoktu ama böyle olunca hatlar koptu. Bu durumda değiştirmekte kolay değil, ben kendilerine korkmamalarını, korkacak birşey olmadığını söyledim. Ama değişikilkler ve oyun içerisinde yaptığımız değişiklikler ile başardık. Ben hep söyledim, özü mağlubiyetten korkmamaları."

- Takımın başında Fatih Terim ve oyuncuları varsa beklemekte fayda var. Tabii ki gidişat kötüyken övgülere gerek yok. Ben zaten burada eleştirilere hiç alınmadım. Yeterki eleştiri nezaketimizi koruyalım. Ama sizler de tecrübelendiniz. Hakem uzatmaları kaldırana kadar bekleyeceğiz hatta son düdüğe kadar. Ben bazen 2-0 geriye düşerken 3-2 değil 4-2'den de bahsedilirdi.

- Oyuncularımızın bir kısmı sadece Referee'ye "Ref" dediği için kart gördü mesela Marco. Volkan'ın yaptığını ise tasvip etmediğini söyledim. Ama biz ekstra sert oynadığımızı ve kurallar gereği oynadığımızı düşünüyorum. Kalecimiz dışındakileri de normal karşılıyorum.

- Sayın Hasan Doğan, Sayın Başkanımız, arkadaşlar Şenez Erzik'ten Levent Bıçakçı'ya ve Hasan Doğan ile kesinlikle hiç bir problemimiz olmadı. Ben şu anda Hasan Bey'e de söyledim. Açıkçası şu anda 2008'in konsantrasyonundan başka bir şeyle ilgilenmiyorum. Sayın Başkanın hakkımdaki güven dolu sözlerine de teşekkür ediyorum. Avrupa ile ilgili konuysa, şu anda onu düşünecek durumda değilim. Transfer haberlerinin oyuncularımızın bazılarına zarar verdiğinin görürken ben hiç transfer konuşması yapar mıyım.

samanyolu haber



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,914 µs