En Sıcak Konular

Hitler'in Aryan teorisi yalan mı?

16 Haziran 2008 12:10 tsi
Hitler'in Aryan teorisi yalan mı? Danimarka"da yapılan arkeolojik kazılarda bulunan 2 bin yıllık mezarlıklardan Arap ve Sibirya kökenli kişilere ait kemikler çıkması, Nazi lideri Hitler"in "üstün ırk teorisi"ni çürüttü.

 Kopenhag Üniversitesi"nce Bogebjerggard ve Skovgaarde sit alanlarında yürütülen kazılarda bulunan iskeletlerin, dönemin yerel kıyafetleriyle gömüldüğünü belirten uzmanlar, bulgularının İskandinav ırkının, binlerce yıl boyunca dünyanın kalan kısmında izole şekilde yaşadığı ve herhangi bir genetik bozulmaya uğramadığı şeklindeki teoriyi çürüttüğünü söylüyor. Sonuçları Amerikan Fiziksel Antropoloji Dergisi"nde yayınlanan araştırmayı yürüten ekipten Linea Melchior, Demir Çağı"na ait bulgulardan, değişik ırkların Danimarka"ya kadar geldiğini ve yerel halkla bütünleştiğinin anlaşıldığını belirtti. Nazi Almanya’sının 2. Dünya Savaşı"nda gerçekleştirdiği Yahudi Soykırımı"nın temelini oluşturan "Aryan ırk teorisi", Kuzey Avrupa halklarının genetik olarak bozulmamış bir ırktan geldiği iddiası üzerine oturuyordu. Hitler, teorisinden yola çıkarak iktidarı döneminde "üstün bir ırk" yaratmak amacıyla, Almanlar ve Danimarkalılar arasında bir "üreme programı" başlatmıştı.

Bir hastalık hali: Irkçılık...

Irklar konusunda en yaygın önyargılardan biri ‘saf’ ırkların olduğu ve bunların aşağı ya da saf olmadığı düşünülen ırktan insanlarla karışması durumunda zayıflayacağı ve yok olacağı düşüncesidir. Nazi Almanya"sında Ari ırkın üstünlüğüne ve saflığına, bütün Almanların da bu ırktan olduklarına inanıldı. Naziler, Almanların Yahudiler ve Çingenelerle evlenmeleri durumunda kendi ırklarının bozulacağını öne sürdü. Ari ırk yani ‘saf ırkı’ anlatır. Avrupalılar kendilerine Ari derler. Sebep olarak da Hint-Avrupa dillerini gösterirler. Ari ırkı ‘hastalıksız ve en pozitif ırk’ olarak tanımlayanlar da vardır. Avrupalılar kendileri gibi beyaz olmayan insanlarla ilk kez keşifler sırasında karşı karşıya geldi. Beyaz ırkın üstünlüğü düşüncesi sömürge savaşları ve köle ticaretine paralel olarak gelişti ve zamanımıza kadar geldi. Irk ayrımcılığı nedeniyle, bazı ülkelerde bir arada yaşayan değişik ırktan insanlar arasındaki düşmanlıklar kıyımlara yol açtı.

Bİrgün



Bu haber 2,610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,539 µs