En Sıcak Konular

Osman Paksüt firarda mı?

16 Haziran 2008 08:39 tsi
Osman Paksüt firarda mı? Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı...

Yalanı ortaya çıkan Osman Paksüt'ü arayan bulamıyor, bakan göremiyor..
 
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt, doğruyu söylemediği belirlenince dün telefonlarını açmadı. Her akşam gittiği, müdavimi olduğu Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde ise gazeteciler boşuna onu beklediler, çünkü gelmedi. 


Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesini önce inkâr eden, görüşmenin Taraf gazetesinde yer alması üzerine "Irak harekâtını konuştuk" diyerek kabul eden Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, dün gün boyu telefonlarını açmadı. Paksüt'ün, gizli görüşmenin yayınlandığı gün ise, bu çelişkiyi sitemkar şekilde hatırlatan gazeteciye diplomatik bir yanıt verdi: "Çelişki yok. Davalarla ilgili görüşmedim..."

ÇELİŞKİYİ YAZDI
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, önceki günkü yazısında Paksüt-Başbuğ görüşmesi ile ilgili bir iddia ortaya attı. Berberoğlu, Paksüt-Başbuğ görüşmesine ilişkin bilginin haber Taraf gazetesinde çıkmadan bir gece önce kendilerinde de bulunduğunu yazdı. Berberoğlu köşesinde, Paksüt Başbuğ görüşmesi için, "Paksüt'e iki kez sorduk. Kesin bir dille yalanladı. 'Paşa yakın dostumdur hep görüşürüm. Ne gariplik var bunda' diyemedi" ifadesini kullandı. Berberoğlu'nun köşe yazısının satır aralarında kalan bu çelişki, Paksüt'ün gazetecilerle Ankara Tenis Kulübü'ndeki sohbetinde de gündeme geldi. Paksüt, kendisine dolaylı şekilde bu çelişkiyi hatırlatan Hürriyet muhabirine diplomatik bir yanıt verdi: "Ben 'Davlarla ilgili görüşmedim' dedim. Çelişki yok. Sayın Başbuğ'u NATO'da görev yaptığım dönemden tanırım. Kendisiyle bugüne kadar iki veya üç kez görüştüm."
 
Doğan Medyası Görmedi
 
Paksüt, Org. Başbuğ ile görüşmesini önce yalanlaması, sonra kabul etmesi Doğan Grubu gazetelerinde yer almadı. Genelkurmay'ın açıklamasına ise şöyle yer verildi:

* Hürriyet: "Hesabı Yargı önünde verirler" başlıklı ana sayfadan verilen açıklama iç sayfada, "Karalamanın hesabı verilir" diye sunuldu.

* Milliyet: Birinci sayfadan "TSK: Seviyesiz karalama" başlığıyla verilen Genelkurmay açıklaması, iç sayfada, "Askerden sert yanıt" şeklinde sunuldu.

* Vatan: Birinci sayfadaki, "TSK: İftiralara dava açacağız" haberi, iç sayfada "Komutanlara karşı maksatlı bir karalama kampanyası var..." cümlesiyle verildi.

* Radikal: "TSK: Karalayan hesabını verecek" başlıklı haber iç sayfada, "TSK: Karalama kampanyası var" diye sunuldu.

aktifhaber



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs