En Sıcak Konular

Önder Sav yine hakaret etti!

16 Haziran 2008 08:10 tsi
Önder Sav yine hakaret etti!
Hz, Muhammed ve hac ibadetini alaya aldığı için kamuoyunun tepkisini çeken CHP Genel Sekreteri Önder Sav, bu kez basına hakaret etti.

Dinlenme iddiasının fos çıkması üzerine istifa etmesini isteyen köşe yazarları için ağır ifadeler kullanan Sav, "Kimi yazar bozuntuları istifamızı istiyor.

Beni gerici basın CHP genel sekreteri yapmadı, Mustafa Kemal'in partisinin kurultayı seçti. Benim danışacağım yer, gazete sütunlarındaki zavallı yazarlar ya da gerici basın değil, CHP'lilerdir." dedi. Önder Sav'ın telekulak iddiası resmî belgelerle yalanlanınca, Oktay Ekşi, Ahmet Hakan, Taha Akyol, Reha Muhtar ve Haluk Şahin gibi birçok köşe yazarı istifa çağrısında bulunmuştu.

CHP Çankaya ilçe teşkilatının düzenlediği yerel seçimlere hazırlık toplantısına katılan Önder Sav, Anayasa Mahkemesi'nin eğitim özgürlüğüyle ilgili kararını eleştiren hukukçulara da yüklendi. Akademisyenleri, 'hukuk dersi verdiğini zanneden profesörcükler' olarak niteleyen Sav, CHP ile uğraşan hiçbir siyasi partinin de 'iflah olmadığını' söyledi. Haberi 18'de

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, son dönemde sebep olduğu skandallar sebebiyle Alevi dedeleri de dahil olmak üzere tüm kesimlerin tepkisini çekti. Sav'ın 'dinleniyorum' iddiasının boş çıkması üzerine birçok köşe yazarı kendisini istifaya davet etti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed ve hac ibadeti hakkındaki alaycı sözleri sebebiyle de bütün kesimler 'özür dile' çağrısında bulundu. Ancak Sav, ne özür dilemeye yanaşıyor ne de istifa etmeye. Sav, dün de kendisini istifaya davet eden gazetecileri hedef aldı: "Beni Mustafa Kemal'in partisi seçti. Zavallı yazar bozuntularına danışacak değilim." Sav'ın telekulak iddiasına inanan köşe yazarları gerçeğin ortaya çıkmasından sonra özeleştiri yapmıştı. Oktay Ekşi (Hürriyet), Taha Akyol (Milliyet), Reha Muhtar (Vatan) ve Haluk Şahin (Radikal) köşelerinden Sav'ı istifaya davet etmişti.

Önder Sav, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi'nde düzenlenen 'İktidar Yolunda Çankaya' başlıklı toplantıda konuştu. Çankaya'yı 'kale' olarak değerlendiren Sav, "İlçeden CHP bayrağını indirmeye kimsenin gücü yetmez." dedi. Partililere hedef olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni almayı gösterdi: "Yerel seçimlerde amacımız yıllardır Büyükşehir Belediyesi'nin koltuğuna kene gibi yapışan Melih Gökçek'i söküp atmaktır." Ardından sözü Anayasa Mahkemesi'nin eğitim özgürlüğü ile ilgili düzenlemeleri iptal etmesine getirdi. Mahkemenin kararını tenkit eden akademisyenlere tepki gösteren Sav, bu kişiler için 'anayasa hukuku dersi verdiğini zanneden profesörcükler' ifadesini kullandı. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bu tür eleştirilerden korkmamasını isteyen Sav, arkalarında CHP'lilerin bulunduğunu söyledi. Karar için yapılan 'yargı darbesi' eleştirisini ise 'densizlik ve bilgisizlik' olarak nitelendirdi.

Eski Bolu Valisi Ali Serindağ ile yaptığı görüşmenin basına yansıması üzerine ortaya attığı dinlenme iddialarına da temas eden Sav, Başbakan ve medyayı hedef aldı. "Erdoğan'ın güdümündeki güçlerin CHP Genel Sekreteri'ni dinlemesidir asıl olan. Başbakan, söz konusu çevreleri iyi biliyor; ancak onu, beslediği gerici basın bile kurtaramaz." diye konuştu. Kendisini istifaya çağıran yazarlara çatan Sav, şunları söyledi: "Beni gerici basın genel sekreter yapmadı, Mustafa Kemal'in CHP'sinin kurultayı seçti. Danışacağım yer zavallı yazar bozuntuları ya da gerici basın değildir. Danışacağım yer, CHP'lilerdir."

aktifhaber



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs