En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Demokrasi ve adalet kaybederse geri gideriz'

15 Haziran 2008 18:52 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Kombine Çevrim Santrali'nin açılışını yaptı. Erdoğan, "Güven yoksa, adalet ve demokrasi güç kaybederse hiçbir gelişme hiçbir ilerleme olmaz. Milletçe güç kaybetmeye, geri gitmeye başlarız." dedi.

 Son 5.5 yılda önemli hizmetlere imza attıklarını anlatan Erdoğan, vatandaş desteği devam ettiği sürece millete hizmet yolunda çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Çiğli'deki tören, İzmir Valisi M. Kıraç Haberleri'>Cahit Kıraç'ın konuşması ile başladı. Yolun tamamen Türk mühendis ve işçiler tarafından hayata geçirildiğini vurgulayan Kıraç, yolun Aliağa'ya kadar uzatılması için başlatılan çalışmalar sebebiyle hükümet üyelerine teşekkür etti. Vali Kıraç, Körfez'e tüp geçit yapılmasını istedi.

Daha sonra söz alan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir hizmetlerini anlattı. Aydın-İzmir Otoyolu çalışmasın 20 yıl önce başlandığını belirten Yıldırım, 15 yılda işin yarısının, diğer yarısının 5 yılda hükümetleri tarafından yapıldığını ifade etti. 51 kilometre ana gövdesi olan İzmir Çevre Yolu'nun, bağlantı yollarıyla 120 kilometreyi bulduğunu ifade etti. "Bu yol yıllık 60 milyon dolarlık yakıt tasarrufu sağlanmış olacak. 5 yıllık tassarruf bu yolun maliyetini karşılıyor." dedi. Çanakkale-İzmir güzergahında mevcut yolun yetersiz kaldığını dile getiren Yıldırım, gündüz ortama trafiğin 115 bini bulduğunu anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan özür dileyerek başladı. Aziz Kocaoğlu'nun adı okunduğunda küçük bir grubun yuh çekmesine tepki gösteren Erdoğan, "Bu tezahürat beni üzmüştür. Ben bu tezahüratı yapanlar adına büyükşehir belediye başkanımızdan özür diliyorum. Gün birlik beraberlik günüdür. Bu açılışlar bizim dayanışmamızı perçinleştirecek açılışlardır. Bunlarla geleceğe farklı bakacağız. Bunlarla dünyadaki rekabette onurlu yerimizi alacağız." dedi.

"İzmir tam 19 yıldır bu çevre yolunun açılacağı günü gözlüyor. Buranın temelini rahmetli Turgut Özal atmış, aradan nice hükümetler geçmiş, biz son noktayı koyuyoruz." diyen Başbakan Erdoğan, 13 yılda 30 kilometresi yapılan yolun 19 kilometresini 5 yılda tamamladıklarını belirtti. Açılışı yapılan otoyol sayesinde Torbalı, Kemalpaşa, Aliağa ve İzmir il merkezindeki sanayi bölgelerinin birbirine yaklaştığını anlattı. "Yıllarca bu ülkenin kaynakları hırsıza, arsıza, hortumcuya peşkeş çekildi. Kaynaklar haramzadeler kaptırıldı. Şimdi bu kaynaklar gitmesi gereken yere gidiyor. Tamamlanmasından ümit kesilmiş o dev projeler tek tek tamamlanıyor." ifadelerini kullandı.

"Bu hükümet bu milletin emrindedir." diyen Erdoğan, Aliağa çevrim santralinin 35 yıl önce yapıldığını, motorinle çalışması ekonomik olmadığı için çürümeye terk edildiğini ifade etti. Motorinle çalışan tesisi doğalgazla çalışır hale getirdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Yakıt maliyetini eskisinden 6 kat daha ucuza getirdik. 35 milyon dolar kaynak ayırdık. 1,5 -2 ayda bu maliyetini finanse edecek. 12 ay tam kapasite ile çalışacak. 250-300 milyon dolarları bulan bir girdi ekonomimize kazandırılacak."

Konuşmasında güncel konulara da değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye uyanıyor, Türkiye değişiyor. Bu ülkenin kaynakları bu milletin dinamizmi ile buluşuyor. Biz bu milletten başkasının sesine kulak vermediğimiz için yıllar yılı hükümetleri kolayca yönlendirenler tesir alanlar şimdi rahatsız ve huzursuz. Türkiye'nin değişimine ve muasır seviyesinin ötelerine yürüyüşüne hiç kimse engel olamaz. Olamayacak açtığımız bu yollar işte o aydınlığa gidişin işaretidir. Bu yollar medeniyete açılan yollardır. Yol medeniyettir bunu böyle bilelim. T.C. bütün insanlarıyla bütün şehirleri ile genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, köylüsüyle kentlisiyle eşiğine kadar geldiği bu aydınlık geleceğe mutlaka ama mutlaka ulaşacak. Bizim hükümet olarak sevgili kardeşlerim sevgili vatandaşlarım tek gayemiz ülkemizi aydınlık geleceğine ulaştırmaktır. Cumhuriyetimize kuruluş idealleri doğrultusunda mesafe aldırmaktır. Uzun ince bir yolda olduğumuzu hep söyledik. Adaletle, demokrasiyle, hukukla kalkındırmaya, büyütmeye ülkemizi devam edeceğiz. Büyük uğraşlarla tesis ettiğimiz güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki güven yoksa, istikrar yoksa, adalet ve demokrasi güç kaybederse hiç bir gelişme hiç bir ilerleme olmaz. Milletçe güç kaybetmeye geri gitmeye başlarız. Büyüme azmini kırmaya milletin özgüvenini sarsmaya ülkenin gelişme dinamiklerini sabote etmeye kimsenin hakkı yoktur, olamaz. Türkiye eğer hükümetimiz döneminde, son 5,5 yılda geliştiyse kalkındıysa kişi başı gayri safi yurt işi hasıla 230 milyar dolardan 629 milyar dolara çıkmışsa kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla 2 bin 300 dolardan 9 bin 333 dolara çıkmışsa işte bu, bu iktidarın geceli gündüzlü çalışmasıyla olmuştur. 79 senede 36 milyar dolar ihracatı varken bu güzelim ülkenin eğer şu anda 121 milyar dolara ulaştıysak geceli gündüzlü Ankara'ya mahkum olmadan dünyayı işadamlarımızla dolaşarak bunu yakaladık. Değerli kardeşlerim uluslar arası sermaye dönenimize kadar ortalama yılda 1 milyar dolardı eğer şimdi 22 milyar dolara 2007 sonu itibariyle çıktıysa bu hükümete olan güven sebebiyledir. Ak Parti iktidarının verdiği güven sebebiyledir sağladığı istikrar sebebiyledir. Bunu kimse yok farz edemez. İnsaf sahibi olan herkes bunu görmektedir. Bu başarı milletimizin özgüveninin artmasıyla, demokrasimizin güçlenmesiyle hak ve özgürlüklerin genişlemesiyle gerçekleşmiştir. Biz aynı azimle, aynı kararlılıkla hizmet etmeye, aynı heyecanla yol yürümeye devam edeceğiz. Milletimizin sevgisi halkımızın teveccühü vatandaşımızın desteği devam ettiği sürece biz de milletimize hizmet yolunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 22 temmuz öncesinde ne dedik durmak yok yola devam dedik. Durmayacağız, engeller çıkabilir. Ama engeleler bizi durduramaz. Niye? Biz biliyoruz ki halka hizmet Hakk'a hizmettir. Bu anlayışla yürüyoruz. Çünkü ülkemin hizmete ihtiyacı var."

Törene Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri Nükhet Hotar, Bülent Arınç, Taha Aksoy, İbrahim Hasgür, Erdal Kalkan, İsmail Katmerci, Mehmet Tekelioğlu, Tuğrul Yemişçi, Yahya Doğan Selma Aliye Kavaf katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler ise törene Aliağa'dan uydu bağlantısı ile iştirak etti.

cihan

 



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs