Pes! Başörtüsüne açık alanda da yasak... | " /> Pes! Başörtüsüne açık alanda da yasak... | "/>

En Sıcak Konular

Pes! Başörtüsüne açık alanda da yasak...

15 Haziran 2008 15:56 tsi
Pes! Başörtüsüne açık alanda da yasak... Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi'nin bu yıl açık alanda yapılan mezuniyet törenine, başörtülü öğrenciler alınmadı. "Başörtüsü açık alanda da mı yasak?" dedirten uygulamayı öğrenciler ve veliler nasıl değerlendirdi...

Başörtülü öğrenciler, açık alanda yapılan mezuniyet törenine alınmadı.

Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi'nin (HRÜ) bu yıl açık alanda yapılan mezuniyet törenine, başörtülü öğrenciler alınmadı. Aileleriyle mezuniyet sevincini yaşamak isteyen öğrenciler arkadaşlarının seranomiden geçişini gözyaşlarıyla izlerken, mezun olan diğer arkadaşları ise geçit töreninden sonra onları teselli etti.

Harran Üniversitesi'nde (HRÜ) 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan 2 bin 407 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Osmanbey Kampüsü'nde düzenlenen törene Şanlıurfa Vali Vekili Abdülmuttalip Akdemir, Şanlıurfa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Fatih Zencirci, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Abuzer Yücel, öğretim görevlileri, öğrenciler ile aileleri katıldı. Açık alanda düzenlenen mezuniyet töreni öncesinde cüppe giyip kep takan öğrenciler tören alanında protokolün bulunduğu yerden tören geçişi yaptı. Tören geçişine alınmayan başörtülü öğrenciler arkadaşlarını kenardan izledi. Bazı öğrencilerin birbirilerine sarılarak gözyaşı döktüğü ve kendilerini tebrik ettiği görüldü. Tören sonrasında ise törene katılan diğer arkadaşları da başörtülü öğrencilerin yanına gelerek onları teselli etti.

Törende konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında üniversiteye bağlı fakülte ve yüksek okullardan 2 bin 407 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

İlahiyat Fakültesi bölüm birincisi Veziha Ercan'ın başörtüsüyle diplomasını alamayacağı gerekçesiyle mezuniyet törenini protesto edip gelmediği belirtildi. Aynı şekilde İlahiyat Fakültesinden mezun olan bazı öğrencilerin de gelmediği görüldü.

HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Karahan Kara, diploma töreni öncesinde dereceye giren başörtülü öğrencilerin yanına gelerek peruk takmaları halinde tören alınına alınabileceğini aksi halde diploma almaya çağrılmayacağını söylediği iddia edildi

Üniversite ikinci ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olan Rabia Cihangir başörtüsünün üzerine peruk takarak diplomasını HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu verdi.

Bazı öğrenci velileri ise "Açık alanda olmasına rağmen çocuklarımızın başörtüsüyle mezuniyet törenine alınmamasına anlam veremiyoruz. Kızlarımız okulda zaten başörtüsünü çıkarıyorlar. Burası kamusal alan da değil ve açık havada yapılıyor. Neden böyle bir uygulama yapılıyor. Diploma almak çok önemli değil varsın o diploma onların olsun." dedi. Cüppe giyen ve başörtü üzerine kep takan öğrenciler ise "Bize daha önce söyleselerdi bu kadar hazırlık yapmazdık. Açık alanda olduğu için kılık kıyafet konusunda serbest olunacağını söylediler. Şimdi de böyle bir karar alıyorlar. Bize haksızlık yapılıyor üzgünüz, sevincimiz yarıda kaldı." dediler.

Başörtülü öğrencilerin tören geçişi ve diploma törenine alınmadığı mezuniyet töreninde ise arkadaşları onları teselli etti. Başörtülü arkadaşlarına destek veren diğer bölümdeki arkadaşları, insanların inançlarına saygı gösterilmesini ve açık alanda olmasına rağmen böyle bir kısıtlamanın getirilmesine tepki gösterdiler.

moralhaber
 



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs