En Sıcak Konular

İngiltere'de istihbarat skandalı!

15 Haziran 2008 14:52 tsi
İngiltere'de hükümete ait gizli El Kaide dosyalarının geçen hafta bir yolcu treninde bulunmasının ardından, bu kez de terörizm finansmanı, uyuşturucu trafiği ve kara para aklamayla ilgili gizli dosyaların bir yolcu treninde bulunduğu bildirildi...

The Independent on Sunday gazetesi, söz konusu dosyaların, El Kaide dosyalarının BBC'ye ulaştırıldığı günlerde kendilerine ulaştırıldığını yazdı.

Hükümet adına yapılan açıklamada, gelişmelerin 'büyük kaygıyla' izlendiği belirtilirken, ana muhalefet Muhafazakar Parti'nin sözcüleri, hükümetin devletin gizli bilgilerini içeren dokümanın korunması ve kontrolüne özel önem verilmesi çağrısında bulundu.

Yolcu treninde bulunan son belgelerin arasında, finansal suç uzmanlarının toplantı tutanakları ve bu konuda hükümetin önümüzdeki günlerde yapacağı özel bir toplantı için hazırlanan brifing notlarının da bulunduğu bildirildi.

Londra'daki Watorloo istasyonuna 11 Haziran günü gelen bir trende bulunduğu belirtilen dosyalarla ilgili konuşan Avam KamarAsı İçişleri Komisyonu Başkanı Keith Vaz, 'Düşmanlarımızın gizlice bilgisayarlarımıza girmesine gerek bile yok. Toplu taşıma araçlarını gezseler, gereken her şeyi bulacaklar'' diye alaycı bir açıklamada bulundu.

BBC'ye teslim edilen El Kaide ile ilgili ilk dosyalarla ilgili olarak hükümet ve Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü, son olarak ele geçirilen dosyalarla ilgili henüz bir işlem başlatılmadığı belirtildi.

haber10

 



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs