Paksüt'te 2 günlük hafıza kaybı! | " /> Paksüt'te 2 günlük hafıza kaybı! | "/>

En Sıcak Konular

Paksüt'te 2 günlük hafıza kaybı!

15 Haziran 2008 09:28 tsi
Paksüt'te 2 günlük hafıza kaybı! Org. Başbuğ ile yaptığı gizli görüşmenin medyaya sızmasından sonra kameraların karşısına geçip "Görüştük ama sadece K. Irak'ı konuştuk" diyen Paksüt'ün söz konusu buluşmayı 2 gün öncesine kadar inkar ettiği ortaya çıktı.

Başbuğ'la görüştüğünü iki gün sonra hatırladı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile AK Parti'ye yönelik kapatma davasından 2 hafta önce gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıkan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün sözkonusu görüşmeyi 2 gün öncesine kadar inkar ettiği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu dün kaleme aldığı yazıda "Başbuğ görüşmesini Hürriyet olarak biz de duyduk ve önceki gece Paksüt'e iki kez sorduk, kesin dille yalanladı" diyerek görüşmeden kendilerinin de haberdar olduğunu ifade etti. Taraf gazetesi önceki günkü sayısında Paksüt'ün, CHP'nin başörtüsü düzenlemesine yönelik iptal davasından 7 gün sonra, AK Parti'ye kapatma davası açılmasından ise 13 gün önceye denk gelen 4 Mart'ta Başbuğ'la görüştüğünü, görüşme sırasında karargahtaki kameraların karartıldığını ve komuta katının boşaltıldığını iddia etmişti.

GAZETECİLERDEN GİZLEMİŞ

Haber üzerine eşi Ferda Paksüt ile dinleme iddialarıyla gündeme gelen Kavaklıdere Tenis Kulübü'nde kameraların karşısına geçen Osman Paksüt, görüşmeyi doğrulamış fakat ziyaretin mahkemedeki davalarla ilgili değil Kuzey Irak operasyonuyla ilgili olduğunu savunmuştu. Fakat Paksüt'ün kendisini daha önce arayan gazetecilere böyle bir görüşmenin sözkonusu olmadığını söylediği de dün ortaya çıktı.

BİZ DE DUYDUK

"Paksüt'ün Başbuğ ile yaptığı görüşmeden bizim de haberimiz vardı" diyen Hürriyet'in Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu, kendilerine doğruyu söylemeyen Paksüt'ü de şu sözlerle eleştirdi: "Başbuğ görüşmesini Hürriyet olarak biz de duyduk ve önceki gece Paksüt'e iki kez sorduk, kesin dille yalanladı. Yargıçların kararlarıyla konuşmaları esastır. Ama daha önemlisi, tam doğruyu söylemeleridir." Hürriyet muhabirleri, çelişkili açıklamaları Osman Paksüt'e basın toplantısında da hatırlattı, ancak Paksüt, “Önceden öyle dedim, çünkü davalarla ilgili görüşmedim” diye konuştu.


Taraf'ın kaynağı 'içeri'den

Paksüt-Başbuğ görüşmesini ortaya çıkaran Taraf gazetesinin Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, haberin Paksüt'ü izlemenin bir sonucu olmadığını belirterek, "Haber kaynaklarımız Genelkurmay'ın içinden" dedi. Altan şunları yazdı: "Karargahtaki 'kameraların kapatılmadığını' söylüyor Paksüt. Nerden biliyorsunuz? Birisi size 'kameraları kapatmadık' mı dedi? Paksüt, bizim haberi 'doğrularken' bir de 'Beni izliyorlar, bu haber o izlemenin sonucu' demiş. Bilmiyorum onu teselli mi eder, yoksa ürkütür mü, ama ben işin doğrusunu söyleyeyim ona. Haber kaynaklarımız, Genelkurmay'ın içinden. Sanıyorum sadece bu gerçek bile tek başına bir 'mesaj' içeriyor bu tür 'buluşmalara' meraklı olanlara. Bu işlerden hoşlanmayan birileri var devletin içinde. Hukuksuzluğu durdurmak isteyen birileri. Ve, kararlı gözüküyorlar."

yenişafak



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs