En Sıcak Konular

Hollanda çeyrek finalde!

13 Haziran 2008 22:16 tsi
EURO 2008'de ilk maçında İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda, Fransa'yı da 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda : 4 - Fransa : 1

1' Makelele'nin ilk saniyelerde sahaya inen turuncu bir topu sert bir şutla yeniden tribüne göndermesi renkli bir görüntü oluşturdu.

3' van der Vaart'ın Thurma'dan sıyrıldığı pozisyonla ceza yayı solunda topu alan van Nistelrooy yerden vurdu, rakibe de çarpan top Coupet'de kaldı!

6' Henry sol çaprazdan seri bir şekilde ceza alanına girdi... Ribery müsait durumda... Henry sert kesti, Ribery vurdu kafayı az farkla dışarı çıktı meşin yuvarlak.

9' Kuyt golü attı. Hollanda golle başladı.. Van der Vaart'ın köşe vuruşunda Kuyt ceza sahasında iyi yükseldi vurdu kafayı ve Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi.

12' Govou sağ kanattan ceza alanına girdi ve derinlemesine bir pasla Henry'yi pozisyona sokmak istedi. Fakat Barcelonalı yıldız geride kalınca top van der Sar'da kaldı..

14' Ribery Hollanda yarı alanından aldığı topla göbekten müthiş bir hızla ceza alanına sokuldu. Fakat son adam Mathijsen Ribery'yi ceza alanına girmeden durdurdu..

17' De Jong uzun oynadı sol tarafta bulunan Sneijder'e doğru... Sneijder sol çaprazdan çok sert vurdu farklı şekilde dışarı çıktı.

22' Sagnol ceza sahasına yerden kesti Govou'nun önünde kaldı meşin yuvarlak... Govou'dan bir çalım Ooijer'e... Govou sert vurdu Van der Sar çıkardı! Mutlak bir golü önledi tecrübeli kaleci.

25' Fransa atağında Henry'den pasını alan Govou'nun içeri sokulma çabası itilmesi ile sona erdi. Ceza yayı önündeki bu pozisyonda Alman hakem devam dedi..

27' Kuyt'ın derin pası ile ceza alanına sağdan giren Bouhlarouz orta şut karşımı vurdu, top yandan auta gitti.

33' Makelele'nin Van der Vaart'a yaptığı hareket faul. Herbert Fandel tereddütsüz sarı kartını çıkardı Makelele'ye...

37' Govou müthiş bir ara pasla sağdan Ribery'yi kaçırdı. Ceza alanına girmeden yıldız oyuncu ortasını yaptı ama Hernry ve Malouda bu topa dokunamadı..

42' Henry ceza yayı üzerinde Malouda'dan aldığı topu kontrol etti ve arkasındaki Ooijer'e rağmen dönüp vurdu. Top az farkla auta gitti.

İlk 45 dakika skoru Hollanda 1 - Fransa 0

İkinci yarıya Hollanda başladı..

49' Ribery sağ kanattan ortaladı Henry'ye çarpan top Govou'nun önünde kaldı... Govou sert vurdu savunmadan döndü... Dönen topa Henry vurdu yine savunmadan döndü..

51' Govou'nun pasında bekletmeden Malouda ceza alanına kaçan Henry'ye bir rövaşata pas verdi. Henry bu topla kaleci van der Sar'la karşı karşıya kaldı. Aşırtma denemesi üst ağlarda kaldı!

56' Robben soldan Fransız savunmasını sürükleyerek ilerledi ve ortasını ceza alanına kesti. Sneijder bu topa iyi bir kafa vuruşu yaptı ama top Coupet'nin ellerinde kaldı!

59' Van Persie attı! hollanda 2-0 öne geçti.. Robben sağdan öyle bir süratle ilerledi ki peşinde kalan Fransız savunması çaresizdi. İçeride ise bir kurt gibi ortayı bekleyen Robin van Persie sert vuruşla Coupet'in dokunuşuna rağmen golü bulmayı başardı..: 2-0

64' Ribery'den bir çalım Boulahrouz'a. Ribery ortasını yaptı Hollanda savunması çok dikkatli.

65' Robben sağ çizgiden ceza alanına sokuldu ve uzak köşeye çok sert vurdu! Top kaleci Coupet'nin ellerinde kaldı!

70' Gol Henry 2-1.. Sagnol'un sağ kanattan ortasında altı pasta ayak koyan Henry Fransa'yı yeniden umutlandırdı...

71. Gol Roben 3-1.. Hızlı Hollanda, oyuna başlar başlamaz Henry'ye cevabı verdi! Hızlı paslaşmalar sonunda sol çaprazda iki futbolcuyu karşısına alarak kaleye sokulan Arjen Robben uzak köeşeye nefis vurdu ve Coupet'in üzerinden topu ağlara gönderdi..

78' Ribery kaleyi vurmak yerine penaltı noktasına kesti, Henry vurdu kafayı auta çıktı top.

89' Çok hızlı gelişen Hollanda atağında kendi yarı alanında topu alan Robben 2 arkadaşına pas vermedi ve ceza yayına kadar sokuldu.. Önü kapanmasına rağmen sert şutla kaleyi denediği vuruşu, yandan az farkla auta gitti!

Hakem 3 ilave dakika ekledi maça..

90+3' Sneijder mükemmel bir gol atıyor. 30 metreden süper vurdu top çataldan içeri girdi. Parmak ısırtacak bir goll..

Hakem karşılaşmayı sona erdirdi. Hollanda 4-1 kazandı.

Hollanda: 1-Edwin van der Sar; 21-Khalid Boulahrouz, 2-Andre Ooijer, 4-Joris Mathijsen, 5-Giovanni van Bronckhorst; 17-Nigel de Jong, 8-Orlando Engelaar; 18-Dirk Kuyt, 23-Rafael van der Vaart, 10-Wesley Sneijder; 9-Ruud van Nistelrooy.

Fransa: 23-Gregory Coupet; 19-Willy Sagnol, 15-Lilian Thuram, 5-William Gallas, 13-Patrice Evra; 10-Sidney Govou, 20-Jeremy Toulalan, 6-Claude Makelele, 7-Florent Malouda; 22-Franck Ribery, 12-Thierry Henry

Hakem: Herbert Fandel (Almanya)

internethaber



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,801 µs