En Sıcak Konular

Şimşek: Ekonomik programa güvenin

13 Haziran 2008 22:15 tsi
Devlet Bakanı Şimşek, Türkiye için son derece iyimser olduğunu belirterek, “Mutlaka programlar iyi tasarlanmalı. Ama o programların sahiplenilmesi çok önemli. Hiçbir program bunun yerini alamaz” dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD üyeleriyle yaklaşık 1.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Şimşek, en son seçimlerden önce TÜSİAD’la biraraya geldiklerini ve Türkiye’ye ilişkin vizyonlarını paylaştıklarını, bugün de bu vizyonda ne kadar aşama kaydettiklerini, hangi reformları uygulamaya koyduklarını konuştuklarını söyledi. 

Toplantıda dünyada yaşanan sıkıntıların Türkiye’ye yansımalarını da ele aldıklarını ifade eden Şimşek, “Ben her zaman şuna inanıyorum; mutlaka programlar iyi tasarlanmalı. Ama o programların sahiplenilmesi çok önemli. Burada sahiplenme derken, sadece hükümeti kastetmiyorum. Burada reel aktörler, tüm vatandaşların ona inanmaları, güvenmeleri, onu sahiplenmelerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Hiçbir program bunun yerini alamaz. Burada esas olan bizim hep birlikte ülkemizi daha iyi bir noktaya getirmemiz” şeklinde konuştu.

Temel yapısal sorunların çözülmesinde çok önemli adımlar attıklarını, iyileşmeler sağladıklarını anlatan Şimşek, İş Gücü Piyasası Reformu, Sosyal Güvenlik Reformu, Ar-Ge Reformu, Enerji Piyasası Reformu gibi birçok konuda en azından çerçeveyi kurduklarını, bunların daha da geliştirilmesi konusunda önümüzdeki dönemde daha fazla adımlar atacaklarını söyledi.

CARİ AÇIK İÇİN ÇOK İYİ STRATEJİMİZ VAR
Mehmet Şimşek, “Türkiye’de çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Cari açığa ilişkin çok iyi bir stratejimiz var. Enflasyon da aynı şekilde ve burada bugün kendileri ile paylaştım. Türkiye için vizyonumuz küresel ölçekte rekabetçi, bilgi toplumuna dönüşmüş ve AB sürecini tamamlamış bir ülke. Bizim gördüğümüz Türkiye bu... Buna ulaşmak için hangi adımlar atıldı, hangilerinin atılması lazım, nerede sorunlar var, onların hepsini konuştuk” dedi.

Toplantıdan cari açıktan enflasyonun görünümüne kadar bütün konuları görüştüklerini belirten Şimşek, “Yapı gereği Türkiye hakkında hiçbir zaman kötümser olamam. Türkiye’de bu kadar mükemmel girişimcilik ruhu varken, beşeri sermayenin düzeyinin yüksek olduğu bir ülkede verimliliği artıracak reformları yapan da bir hükümet varken, ben hiçbir şekilde karamsar, kötümser olamam. Ben Türkiye’ye ilişkin orta ve uzun vadede son derece iyimserim. Arkadaşlarımda da bu anlamda pozitif bir enerji gördüğümü söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyelerinin katıldığı toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Boyner de yer aldı.

ŞAHENK: ŞİMŞEK’LE GERGİNLİK YOK
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Çırağan Sarayı’nda TÜSİAD üyeleriyle, yapılan toplantının ardından yemek yedi. Yemeğin ardından Bakan Şimşek’i uğurlayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahenk, “TÜSİAD ile Sayın Bakan arasında gerginlik olduğu yönünde basında haberler yer aldı. Bugünkü toplantıyla bu buzlar eridi mi?” sorusu üzerine, “Öyle bir şey söz konusu değildi, dün de değildi, bugün de değil. Tabii ki doğru olan şudur; iletişimdir. İletişimde sorular olur, cevaplar olur. Bunları çok normal karşılamak lazım” dedi.

Şahenk, “Orta vadeli mali programa destek olacak mısınız?” sorusuna da “Sayın Bakanımız A’dan Z’ye her şeyi anlattı. Yapılabilirliği, uygulanabilirliği var. Tabii ki TÜSİAD olarak değil, Türk insanı olarak elimizden gelen desteği yaparız” şeklinde yanıt verdi.

Bu arada, toplantıda yer almayan ancak yemeğe katılan ve ayağı alçılı olan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın da tekerlekli sandalye kullandığı görüldü.
  
AA



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs