En Sıcak Konular

BBP’ye katılacak aşiretlere tehdit!

13 Haziran 2008 16:18 tsi
Güneydoğu bölgesi için yaptıkları çalışmalarda BBP'ye katılmak isteyen 17 aşiret neyle tehdit edildi? Haber 7'yi ziyeret eden BBP lideri Yazıcıoğlu, yaşadıkları çarpıcı olayı anlattı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2000 yılkında partilerine katılmak için başvuru yapan 17 aşiretin, bölgede görev yapan bir subay tarafından engellendiğini söyledi.

Kurmayları ile birlikte Haber7.com ailesini ziyaret eden BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yönelik bu zamana kadar yaptıkları çalışmaları da anlattı…

Şimdiye kadar Güneydoğu’ya kaç kere gittiğinin sayısını bilmediğini söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu, iki hafta önceki gidişinde, “Seçim mi var. Liderler bölgeye geliyor?” sorularıyla muhatap olduğunu ifade ederken, kendisinin bölgeye yabancı olmadığını söyledi. “Seçim varken de seçim yokken de bölgeyi en fazla gezen siyasi liderlerden birisi benim” diyen Yazıcıoğlu, “ 1998’de hiçbir parti miting yapamazken biz Batman’da çok şaşalı miting yaptık. O zaman canlı bomba ve terör gibi kaygılarla Batman’da miting yapmamızı istemediler. Fakat biz yaptık. Hakeza Siirt’te, Tillo’da, Kurtalan’da, Bitlis’te Van-Gevaş’ta miting yaptık. Bingöl’de yüzde 12 oy aldık.” şeklinde konuştu.

"SİZİ PKK’LI İLAN EDERİM"
Bölgeye olan ilgi ve alakalarının halktan da karşılık bulduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, 2000 yılında yaptıkları çalışmalardan sonra, Muş’taki 17 aşiretin partilerine katılmak istediğini fakat bir subayın “BBP’ye katılırsanız. Sizi PKK’lı ilan ederim” tehdidi karşısında halk zarar görmesin diye bu girişimden vazgeçtiklerini söyledi.

BBP lideri yakın geçmişte yaşanan bu çok ilginç olayı şöyle anlattı: 2000 yılında Muş’ta yaptığımız miting bölgede çok konuşulmuştu. Hatta Muş’ta ikamet eden 17 aşiret bir araya gelip BBP’ye katılmak için bize başvuruda bulundu. O zaman bir subay bu aşiretleri ‘Sizi PKK’lı ilan ederim’ diye tehdit edince, biz geri adım attık. Sıkıntı olmasın diye… Çünkü aralarında köy koruculuğu yapanlar falan da vardı.”

2000 yılları 2001 arası BBP’nin çok önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Yazıcıoğlu bu dönemde AK Parti’nin kurulması ile kamuoyunda oluşturulan ‘mazlum ve ezilmiş’ psikolojisinin BBP’nin elde ettiği sinerjiyi yok ettiğini söyledi.

"BAŞARISIZLIK RİSKİNİ GÖZE ALAMAYIZ!"
22 Temmuz seçimleri öncesi gündeme gelen ittifakların neden gerçekleşmediğine ilişkin çıkan tartışmalara da değinen BBP lideri hiçbir parti ile ittifak girişiminde bulunmadıklarını ifade etti. Seçimlerden önce medyada yazılanlardan kendisinin de haberinin olmadığını, fakat bunun ittifaka karşı oldukları anlamına da gelmeyeceğini belirten Yazıcıoğlu ittifak sonucu alınacak başarısızlığının sonuçlarının çok ağır olacağına dikkat çekti. BBP Genel Başkanı, “Biz başka birilerinin olumsuzlukları ile anılmak mecburiyetinde değiliz. Bu riski göze alıyorsanız. Bu bir işbirliğidir. Bunun da başarı getirmesi lazım. Başarı getirmezse işbirliği yapmanın anlamı yok. BBP çatısı altında bir birleşmeyi ben isterim. Meclis’e giremezsek de önemli değil. Ama Meclis’e girilmeyecekse ne gerek var. Sonuç alma bakımında önemli. Sadece Meclis’e girmek de hedef değil tek başına. Değerlerinizle birlikte gireceksiniz. Fikirlerinizle beraber gireceksiniz. O bakımda seçim öncesinde iyi bir hava yakalamıştık ama zaman yetmedi.” diye konuştu.

"ERKEN SEÇİM PLANLARIMIZI ALT ÜST ETTİ "
BBP olarak seçimlere katılmayıp neden bağımsız aday olduğuna da değinen Yazıcıoğlu, erken seçimin planlarını alt üst ettiğini ve cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmamasının ve erken seçim sonrasına bırakılmasının şartları değiştirdiğini belirterek, “BBP olarak seçime katılmak için bize 2 ay daha lazımdı. Erken seçim olunca seçime katılmama kararı aldık.” diye konuştu…


Kurmayları ile birlikte Haber7 ailesini ziyaret eden BBP lideri Yazıcıoğlu, Haber 7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, cafesiyaset.com Genel Koordinatörü Adnan Öksüz ve Haber7.com Editörü Ersin Çelik'in sorularını cevapladı...  

"CHP’NİN BÖLGEYE GİTMESİ ÇOK ÖNEMLİ"
AK Parti ve CHP’nin Güneydoğu bölgesi için sundukları projeleri desteklediklerini söyleyen Yazıcıoğlu, özellikle CHP’nin bölgeye gitmesini çok önemsediklerini söyledi. CHP’nin halktan kopuk, vatandaşın değerleriyle çatışan, Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin önüne geçen tutucu ve dayatmacı ‘Bürokratik Elit’in’ sözcüsü konumundaki politikalarının halktan yeteri kadar karşılık bulamayacağına bunun da çok normal olduğuna dikkat çeken BBP lideri “Ama tüm bunlara rağmen ana muhalefet partisinin bölgeye gitmesi gerekiyordu. Yıllardır oralarda yoktu ve her halükarda faydalı oldu.” diye konuştu. Deniz Baykal’ın Güneydoğu turunda protesto edilmesinin çok normal olduğuna da değinen Yazıcıoğlu, protestoların haklı gerekçeleri olduğunu söyledi.

"HALKLA TERÖRİST AYIRT EDİLMELİ"
Yapılan hava ve kara operasyonları ve en son GAP projesi ile terörün bölgeden arındırılma sürecine girildiğine dair bir hava oluşturulduğu yorumlarına da değinen BBP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Terörü tamamen bitirmek diye bir şey olmaz. Söndürebilirsiniz. Geriletebilirsiniz ve tabii ki etkinliğini kırarak halktan kopararak başarılı olursunuz. Mühim olan, halkla terör örgütünü, teröristi ayırabilmektir. Bir cerrahın ameliyatta gösterdiği titizlikle, damarlar ve sinirler arasında olan ‘bu uru’ millet bünyesinden çıkarmak gerekiyor. Terörle ve teröristle mücadele ederken, halka zarar vermeyerek ve hatta halka güven verecek bir şekilde davranmak lazım. Devlet hukuku ile gitmeli. Var olmalı. Ama bu hukuku etkin hale getirmek, adli mekanizmayı hızlı işleyen çabuk sonuçlanan bir yapıya kavuşturmak, teröristle mücadele de özle timlerle çok dikkatli iyi istihbarat yapmak koşuluyla olur.”

"YEREL SEÇİMLERDE BBP RÜZGARI ESECEK "
Yerel seçimler parti olarak ciddi bir hazırlık içine girdiklerini söyleyen BBP lideri Yazıcıoğlu, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. BBP olarak yerel seçimlerde büyük bir atılım yapacaklarını söyleyen Yazıcıoğlu, belediye başkanı adaylığı ve il ilçe genel meclislerinde BBP’nin de hemen her ilde, ilçede ve beldede olacağını söyledi. Belediye başkanı adaylığı için aday adayı başvuruların kabulüne başladıklarını söyleyen BBP Genel Başkanı bu seçimlerde sürpriz yapacaklarını söyledi...

Haber 7 



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,748 µs