En Sıcak Konular

Egemen Bağış, Zeyno'yu bağışlamıyor

13 Haziran 2008 13:41 tsi
Egemen Bağış, Zeyno'yu bağışlamıyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bağış, dün yapmış olduğu açıklamaların üzerine bugün yazılı yeni bir açıklama yaptı. Bağış, "CHP'nin hangi çıkmaz sokaklarda, kimlerle işbirliği yaptığını gösterdik" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "CHP'nin hangi çıkmaz sokaklarda, kimlerle işbirliği yaptığını gösterdik. İnfial halinde kanal kanal gezip çırpınıyorlar"dedi.

Egemen Bağış yaptığı yazılı açıklamada, Hudson Institute uzmanlarından Zeyno Baran'ın International Herald Tribune gazetesinde yayımlanan makalesi ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamanın "CHP'nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını" ileri sürdü.


Bağış, açıklamasında şunları kaydetti:

 

"CHP'nin hangi çıkmaz sokaklarda, kimlerle işbirliğini yaptığını gösterdik. İnfial halinde kanal kanal gezip çırpınıyorlar. Biz CHP'den 'Bu yazılarla bu senaryolarla kesinlikle hiçbir ilgimiz yoktur' açıklaması beklerken Sayın Onur Öymen'den tasdik ve itiraf geldi. Kendisi açıklamalar yapmış ve açıklamasında isimler verip bu isimleri savunmuş. Yazılanları tasdik edip, yazanlara destek beyan etmiş. O zaman asıl sorumuza cevap versin:

 

Savunduğunuz kişilerin kaleme aldığı faşist ve laik hükümet senaryosu nedir? Bu senaryodaki CHP katkısı nedir? Gururla destek beyan ettikleri ve isim isim saydığı Washington'daki iki kişi ve de bir kuruluştur. Bunların çizgileri bellidir. Maksatları bellidir. Aslında hükümetimize karşı 'yeni' bir tavırları da yoktur, yıllardır sürdükleri bilinen iftiralarına devam ediyorlar. Biz bu kişileri yıllar önce 'kiralık kalemler' diye nitelemiştik.

 

"CHP BU SİPARİŞ TRAFİĞİNİN NERESİNDE?

"Bu birkaç kişilik profesyonel ekibin Türkiye'den sipariş alarak koordineli kampanya yaptığını" da yıllar önce söylediklerini ifade eden Bağış, bu konuda gereken cevapları da verdiklerini kaydetti.


Son gelişmeler ışığında, "CHP'nin bu sipariş trafiğinin neresinde yeraldığını merak ettiklerini" ve "son gelişmeyle de tam ortasında yeraldığının ortaya çıktığını" ileri süren Bağış, Onur Öymen'in bunu itiraf ettiğini dile getirdi.


Egemen Bağış, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.


"Bu küçük kiralık grup 'ABD' değildir. 'ABD yönetimi' hiç değildir. CHP, Washington'daki bir avuç kiralık kalemden medet umarken, karanlık dolaplar peşinde koşarken Alman sosyal demokratları, CHP'yi sosyal demokrat saymayıp Türkiye'ye geldiklerinde ziyaret bile etmiyor. CHP hangi AB ile ve nerede bütünleşiyormuş?


Düne kadar Türkiye ile ilgili yorum yapan yabancılara saldıran CHP ve CHP'nin değişmesi teklif dahi edilemez Genel Başkanı Sayın Baykal, Salı günkü grup konuşmasında tarihi bir çelişki ile 'Türkiye üzerinde sözsöyleme hakkını ben 28 diğer ülkeye de tanıyorum' derken yabancılarla diyaloğa önem verdiği izlenimini verebilmek için oralardaki demokrasi ve özgürlük havasının kendilerini çarpabileceği riskini göze alıp Washington ve Brüksel'de büro kurma çabalarına girişmişken yardımcısı Sayın Öymen, bu yeni ve çelişkili politikaları çerçevesinde medet umdukları birkaç yabancıyı da bu vesile ile deşifre etmiş oldu.


Türkiye'de demokrasi, özgürlükler, insan hakları, laiklik ve anayasanın ve hukukun tarafsız ve adil uygulanması konusunda AK Parti'nin sicili sağlamdır ve tekrar belirtiyorum bu durum bütün dünyaca teyit edilmektedir.


Bizim Türk Milletinin güven ve desteğinden yana hiçbir sıkıntımız yoktur. Uluslararası kamuoyunun ve dost ve müttefik hükümetlerin destek ve ilgisinden yana da sıkıntımız yoktur. Dünyadaki muhataplarımız kiralık kalemler değil, devlet ve hükümet yetkilileri, parlamentolar, anayasal organlar ve özgür medyadır.


Türkiye'nin batı demokrasileriyle ve batı ekonomileriyle ortak çıkar, milli değerler, refah ve en geniş demokrasi temelinde bütünleşmesini sağlayacak yegane meşru siyasi güç AK Parti'dir. Bu şerefli yetkiyi AK Parti'ye Türk seçmeni vermiştir."

Yeni Şafak



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs