'karartmalı' görüşme! | " /> 'karartmalı' görüşme! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'da 'karartmalı' görüşme!

13 Haziran 2008 09:12 tsi
Ankara'da 'karartmalı'  görüşme! Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün, kritik türban ve kapatma davaları sürecinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği habere göre izlendiği iddialarıyla tartışma yaratan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'la gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Gerek zamanlaması, gerekse mekana ilişkin olağanüstü önmeler, Paksüt-Başbuğ görüşmesinin kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığı değerlendirmelerine neden oldu. Taraf Gazetesi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, krtik davalar devam ederken Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ü ağırlamasının ayrıntılarına ulaştı.

75 DAKİKA SÜRDÜ

Anayasa Mahkamesi Üyesi ve Başkanvekili Osman Paksüt, "özel davetli" olarak 4 Mart 2008 tarihinde saatler 17.00'yi gösterdiğinde 06 LLU 81 plakalı Mercedes marka araçla Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na giriş yaptı. Orgeneral İlker Başbuğ ve Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün görüşmesi tam 1 saat 15 dakika sürdü.

KAMERALAR KAPATILDI

Türban düzenlemesi için CHP tarafından açılan iptal davasından yedi gün sonraya, Ak Parti'ye kapatma davasının açıklanmasından ise 13 gün önceye 'denk' gelen görüşmenin 'gizliliği' için olağanüstü önlem alındı. Komuta katı tamamen boşaltıldı. Paksüt'ün komutanlığa giriş yapmasından önce bizzat Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'un emriyle giriş ve çıkıştaki güvenlik kameralarına da "karartma" uygulandı.

ZİYARET GİZLENDİ

Buluşmanın Anayasa Mahkemesi'nde görüşülecek olan kritik kararlar arifesinde gerçekleştirilmesi, başta güvenlik kameralarına karartma uygulanması olmak üzere komuta kademesinin boşaltılması, ziyaretin kamuoyundan saklanmaya çalışıldığı izlenimini yarattı. Ayrıca görüşmenin başta karargahtaki bazı komutanlar olmak üzere, Anayasa Mahkemesi üyeleri arasında da gerilim nedeni olduğu belirtiliyor.

İZLEME İDDİASI

Osman Paksüt 13 Mayıs 2008'de Ankara Tenis Kulubü'nde eski Ak Parti Milletvekili Turan Çömez'le yemek yerken emniyete ait bir aracın takip ve dinleme yaptığı iddiasıyla gündeme gelmiş, Emniyet Genel Müdürlüğü ise aracın başka bir görev için orada bulunduğunu öne sürmüştü. Kulislerde ise Paksüt'ün iddiasının geri planında, Başbuğ'la yaptığı görüşmeyi kamuoyundan saklama çabası olduğu ileri sürülüyor.

taraf



Bu haber 1,767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,729 µs