En Sıcak Konular

Uras CHP'ye yüklendi

12 Haziran 2008 22:31 tsi
ÖDP lideri Ufuk Uras, ''Bu ülkede kutuplaşmanın ve gerginliklerin artmasını isteyenler ile ara rejimlerde iktidar olma heveslilerin üzerinden solu büyütemeyeceğimizi görmemiz gerekiyor'' dedi.

Uras, partisinin Zonguldak İl Başkanlığınca Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda düzenlenen ''AK Parti'ye karşı sol seçenek'' konulu panele katıldı.

Fırtınalı günlerin yaşandığını, Türkiye'nin de bir yol ayrımında olduğunu savunan Uras, yaşanan fırtınalı günlerde demokrasi ve özgürlük alanının genişletilmesinin ısrarla talep edilmesi gerektiğini söyledi.

Cübbeli, apoletli ve takkeci siyasetle bir yere varılamadığını, devrimci, demokratik ve özgürlükçü bir siyasetin yüzde 30 civarındaki kararsızların gerçek adresi olabileceğini iddia eden Uras, şöyle konuştu:

''Zamanın ruhunu okumak önemlidir. Bazen siyaset, çay ve kahve yapmak gibidir. Siyasette bu kıvamı tutturmak önemlidir. Anayasa Mahkemesi'nin kılık kıyafetle ilgili iptal kararı bir kez daha gösterdi ki ne şiş yansın, ne kebap politikalarıyla artık durumu idare etmek mümkün değil. Herkesi kapsayacak Anayasa değişikliğiyle ülkeyi düze çıkarmak mümkün. Maalesef bugün kendini solda tarif eden ama 12 Eylül faşizm anayasasını savunan yaklaşımlar mevcut. Bu ülkede kutuplaşmanın ve gerginliklerin artmasını isteyenler ile ara rejimlerde iktidar olma heveslilerin üzerinden solu büyütemeyeceğimizi görmemiz gerekiyor. Hem AK Parti'ye, hem de statücü güçlere karşı çok net tutum almamız gerekiyor.''

Uras, sisteme ve düzene karşı olduklarını belirterek, ''Düzen ve sistem, 12 Eylül rejimidir. Var olan 12 Eylül rejimini savunmak üzerinden sol hamle yapılamaz'' dedi.

Panele, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk de katıldı. 

aa



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs