En Sıcak Konular

19 yaşında mühendis oldu

12 Haziran 2008 22:28 tsi
16 yaşında başladığı üniversiteyi üç yılda bitirdi. Onun zekasına herkes hayran...

Sakarya'da yaşayan 19 yaşındaki Esra Aydın, 16 yaşında başladığı üniversiteyi 3 yılda bitirerek çevre mühendisi oldu.Esra Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken yaşlarda okula gitmek için her gün ağladığını, bu nedenle ilkokula 5.5 yaşında başladığını bildirdi.

İlk aylarda derslere okula kaydı olmadan devam ettiğini belirten Aydın, ancak ısrarı ve derslerdeki başarısı nedeniyle daha sonra okula kaydının yapıldığını söyledi.Aydın, liseyi ise özel bir okulda burslu olarak okuduğunu ifade ederek, ''Annem en hanımı babam ise işçi. Liseyi burslu kazanmak benim için büyük bir şans oldu'' dedi.Lisenin ardından girdiği üniversite sınavında Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliğini kazandığını anlatan Aydın, ''Aslında elektrik elektronik mühendisliğini istiyordum, ama puanım SAÜ'nün çevre mühendisliğine yetti. Ortaokuldan ve liseden beri tek hayalim buydu, ama olmadı'' şeklinde konuştu.

''3 YILDA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİM''

Aydın, 16 yaşında girdiği üniversitede, ilk yıl verilen dersleri lisede de gördüğü için büyük bir kolaylık yaşadığını belirtti.İlk sene üniversitede zorlanmadığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:''İkinci sınıfta üstten ders almaya başladım. Kolay geldi, çünkü derslere girmek bana yeterli geliyordu. Dersleri düzenli takip ettiğim için 3 senede üniversiteyi bitirdim. Benim 16 saatim okulda geçiyordu. Çünkü alttan aldığım dersleri ikinci öğretimde görüyordum.''19 yaşında üniversiteden mezun olacağını hiç tahmin etmediğini dile getiren Aydın, ''Yaşıtlarım daha yeni üniversiteye giriyor ya da hazırlanıyor. Sınıf arkadaşlarım benden 3-4 yaş büyük. Erken yaşta mezun olmanın büyük avantajını yaşıyorum'' dedi.Aydın, şu anda hocalarının desteğiyle ABD'de bir okula burslu yüksek lisans başvurusu yaptığını belirterek, elektrik elektronik mühendisliğinde yüksek lisans yapmayı planladığını bildirdi.SAÜ'nün en genç mezunu olduğunu söyleyen Aydın, bu nedenle yarın okulda düzenlenecek mezuniyet töreninde kendisine ödül verileceğini kaydetti.

haber3



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,097 µs