En Sıcak Konular

Panzerlere Hırvat şoku

12 Haziran 2008 22:01 tsi
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (B) Grubu'nda bugün yapılan ilk maçta Hırvatistan, Almanya'yı 2-1 yendi.

EURO 2008 B Grubu'nda Almanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Gruptaki ilk maçlarını kazanan iki takımın mücadelesinde Hırvatistan Almanya'yı 2-1'le geçmeyi başardı. Karşılaşmanın ilk yarısını 24. dakikada Srna'nın attığı golle öne kapatan Hırvatistan, 62. dakikada Oliç'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Almanya 79. dakikada Podolski ile farkı 1'e indirse de, Hırvatistan sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ilk dakikalarda iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. 24. dakikada Sol taraftan gelişen Hırvatistan atağında Pranjic'in kale sahası içine yaptığı ortada Jansen'in büyük hatasını affetmeyen Srna, bir anda araya girerek topu Almanya filelerine bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada Almanya gole yaklaşan taraf oldu. Sol taraftan Jansen'in yaptığı ortada Mario Gomes'in kafa vuruşunda top üstten dışarı gitti. Bu pozisyonun ardından Hırvatistan Kranjcar ile bir fırsattan yararlanamazken, Almanya da Ballack'ın bir serbest vuruşu ve Kolse'nin kalesi sahasında içindeki net pozisyonundan gol çıkaramadı.

40. dakikada Frings'in sol taraftan kullandığı köşe vurşunda, Metzelder müsait pozisyonda kafa vurşunu yaptı ancak top üstten auta gitti. Oldukça zevkli geçen karşılaşmada Hırvatistan 42. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada sağ taraftan gelişen Hırvatistan atağında ceza sahasına ortalanan topta Olic'in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Kranjcar'ın vuruşunu kaleci Lehman çıkarmayı başardı ve ilk yarı Hırvatistan'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Almanya ikinci yarıya Jansen'in yerine Odonkor'u alarak başladı. İlk 15 dakika topa daha çok sahip olan ve beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye çalışan Almanya, buna karşın tehlikeli pozisyon üretmekte zorlandı.

Almanya ataklarında gole izin vermeyen Hırvatistan, 62. dakikada gelişen bir atakta skoru 2-0'a taşdı. Sağ taraftan yapılan ortada Almanya savunmasına çarpan top yön değiştirerek kaleye yöneldi. Lehmann'ın çabasına rağmen direkten dönen top Oliç'in önünde kaldı, bu futbolcu da boş kaleye yaptığı vuruşla Hırvatistan'ı 2-0 öne geçirdi.

İkinci golden sonra Hırvatistan kalesine ataklarını yoğunlaştıran Almanya'nın 72. dakikada gelişen atağında Ballack'ın pasında sol tarafta topla buluşan Schweinsteiger'in vuruşunda defansa çarpan top son anda kornere gitti.

79. dakikada sol taraftan Lahm'ın yaptığı ortada Ballack kafayı vurdu, Hırvat defasına çarpan top Podolski'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağııyla yaptığı sert vuruşta top ağlara gitti ve fark bire inmiş oldu. 2-1

Karşılaşmanın son bölümlerinde iki takımın da az sayıdaki pozisyonundan gol sesi çıkmazken, 90. dakikada Alman oyuncu Schweinsteiger kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu kart ayrıca turnuvada çıkan ilk kırmızı kart oldu. 

HIRVATİSTAN: 2 - ALMANYA: 1
Stat: Klagenfurt
Hakemler: Frank De Bleeckere, Peter Hermans, Alex Verstraeten (Belçika)
Hırvatistan: Pletikosa, Simunic, R.Kovac, Corluka, Pranjic, Srna (Dk.80 Leko), N.Kovac, Rakitic, Modric, Kranjcar (Dk.82 Knezevic), Olic (Dk.72 Petric)
Almanya: Lehman, Jansen (Dk.46 Odonkor), Metzelder, Mertesacker, Lahm, Fritz, Frings, Ballack, Podolski, Gomes (Dk.66 Schweinsteiger), Klose
Gol: Dk.24 Srna, Dk.62 Olic (Hırvatistan), Dk.79 Podolski (Almanya)
Sarı Kartlar: Dk.45 Simunic, Dk. 27 Srna (Hırvatistan), Dk.75 Ballack (Almanya)

Kırmızı Kart: Dk.90 Schweinsteiger (Almanya)

ntv



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,865 µs