En Sıcak Konular

Karayalçın: Erken seçim bunalım getirir

12 Haziran 2008 17:11 tsi
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, siyaset alanındaki sorunlar çözülmeden erken genel seçimlere gidilmesinin bunalım getireceğini söyledi. Karayalçın, türban düzenlemesini iptal eden Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

Karayalçın, SHP PM öncesinde güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türban kararı nedeniyle AKP’nin hedefi haline gelen Anayasa Mahkemesi’ni savunan Karayalçın, mahkemenin, Anayasa’nın 148’nci maddesine uygun karar verdiğini söyledi. Karayalçın, “Biçim yönünden yapılan bir değerlendirme esasla ilgili bir sonuç getirdi. 153. madde ile ilgili olarak aykırı davranıldığı söylenebilir belki. Ancak Anayasa Mahkemesi Başkanı koşulları göz önünde bulundurarak kısa bir açıklama yaptı. Bu alınan bu karar için gösterilen bir tavır değildir. Karar türbanın iptali olduğu için böyle bir tavır almadı Anayasa Mahkemesi, 20 yıl önce de benzer şekilde davranmıştı” dedi.
Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bunalımdan çıkmasının yolunun TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın gündeme getirdiği senato önerisi ve MHP’nin “klonlama” önerisi olmadığını vurgulayan Karayalçın, “Sorunun çözümü için sorunun çıktığı yere gitmek gerekiyor. Sorun Türkiye siyaset alanının çökmüş olmasıdır. Siyaset alanının parametrelerinden, ilkelerinden çıkmıştır sorun. Sorunun kaynağı budur, çözümde burada aranmalıdır” diye konuştu.

-ERKEN SEÇİM BUNALIM GETİRİR-

Karayalçın, erken seçim tartışmalarını da değerlendirdi. Siyaset alanındaki sorunlar çözülmeden yapılacak olan bir erken genel seçimin, bunalımların artmasına neden olacağını belirten Karayalçın, “AKP ve CHP medyalarının kanıtlarıyla ortaya konulduğu, seçime bu siyaset alanıyla gidilmesi yeni bir bunalım dönemini getirecektir” dedi.
Karayalçın, Meclis’te TRT Kanunu görüşülürken, İsmet İnönü hakkında “millet düşmanı” tanımlaması yapıldığını hatırlattı ve tepki gösterdi. Karayalçın, bu tür düşüncelerin kabul edilemez olduğunu bildirdi.

 haber 7



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs