En Sıcak Konular

Çamuroğlu ilk kez konuştu

12 Haziran 2008 15:30 tsi
Çamuroğlu ilk kez konuştu AK Parti'de İstanbul milletvekili Reha Çamuroğlu, sürpriz bir şekilde genel başkan danışmanlığı görevinden istifa etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partide danışmanlık görevi verdiği 10 isimden biri olan Çamuroğlu, istifasının partiye açılan kapatma davasıyla ilgisi olmadığını vurguladı. Çamuroğlu, "Ülkemizin, hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'trenden inmek' sözkonusu değildir." diyerek AK Parti'den ayrılmayacağını açıkladı.

Danışmanlık görevinden ayrılış gerekçesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Reha Çamuroğlu, Alevi açılımına ilişkin girişimlerine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile bazı milletvekillerinin gösterdiği yaklaşımdan rahatsız olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bazı açıklamalarının da kendilerini düşündürdüğünü ifade eden Çamuroğlu, son olarak İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırıcı ile Elazığ Karakoçan'da yaşanan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile milletvekili Fevzi İşbaşaran'ı karşı karşıya getiren olayın kendisini tavır almaya zorladığını kaydetti. Reha Çamuroğlu, yazılı açıklamasında şu satırlara yer verdi:"

"Gerek siyasi gerek idari kademelerden gelen bu itiraz ve hatta hücumlara, Hükümetimizin ve partimin sessiz kalması önemli bir alınganlık meydana getirmiştir. Siyasetin sabır gerektiren bir uğraş olduğunu bildiğimiz için susmayı ve üstlendiğimiz görevi sürdürmeyi bir borç bildik(....) Bizi 'trenden inen" milletvekili olarak göstermek isteyen yaklaşımlara katılmak mümkün değildir. Ülkemizin, Hükümetimizin ve partimin içinden geçtiği zor ve hayrete şayan süreçte 'trenden inmek' söz konusu değildir. Dolayısıyla bizim için kaçınılmaz hale gelen bu tavrımızın, partim hakkında süren kapatma davası süreci ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini önemle vurgularım."

Samanyolu haber



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,051 µs