Katil Bush çok 'pişman' mış!!! | " /> Katil Bush çok 'pişman' mış!!! | "/>

En Sıcak Konular

Katil Bush çok 'pişman' mış!!!

12 Haziran 2008 12:02 tsi
Katil Bush çok 'pişman' mış!!! The Times’a verdiği demeçte “Bilirsiniz, pek barış adamı olamadım” diyen George Bush, adının savaşla anılacağından pişman olduğunu sonunda itiraf etti.

Dünyada George Bush’un yerinde olmak isteyen çok az kişi vardır. Muhtemelen de yoktur. İşgal ettiği iki ülkede milyonları aşan ölüme ve yıkıma neden olan ABD Başkanı Bush, sonunda nedamet getirdi. The Times’a verdiği demeçte Başkan Bush, dünyanın kendisini Irak’ta “savaşa susamış kişi” olarak gördüğünü itiraf etti. Bush, artık amacının kendisinden sonra gelecek başkana "İran’la baş edecek" bir uluslararası diplomasi bırakmak olduğunu söyledi.

2001’de Afganistan’ı ve ondan 2 yıl sonra da Irak’ı işgal eden Başkan Bush, “Onları ölü ya da diri getirin” sözlerinin insanlara “Pek de barış adamı olmadığımı” anlattığını söyledi. Başkan Bush’un nedamet getirdiği iktidarı sırasında Irak’ta 4094 ve Afganistan’da 517 ABD askeri öldü. Ölen ABD askerlerine karşılık sivil kayıplar, işgal ettiği iki ülkede milyonu aştı. Son olarak Pakistan askerlerine füzeyle saldıran ABD, 20 kişinin ölümüne neden oldu.

3 trilyon dolarlık kanlı bilanço

Tüm bunlara rağmen Başkan Bush, Times’deki açıklamasında Irak’ta ya da Afganistan’da ölen sivilleri düşünmediğini bir kez daha ortaya koydu. “Gençleri ölüme göndermenin” çok acı verdiğini söyleyen Bush şöyle devam etti: “Elimden geldiği kadar çok aileyi ziyaret ediyorum. Onları rahat ettirmek ve destek olmak benim görevim. Ayrıca bu hayatların boşa yitirilmediğini de güvencesi olmak zorundayım”. Irak’ta ve Afganistan’da yıkıma ve ölüme mahkûm ettiği yüz binler ise verdiği demecin hiçbir yerinde geçmedi. 

Uzmanlar, insan kayıplarının yanında Bush savaşının ekonomik faturasını dünyanın o gittikten sonra da ödeyeceğini belirtiyor. Dünya Bankası’nın eski ekonomistlerinden Joseph Stiglitz, Bush’un açıkladığı Irak işgalinin 500 milyar dolarlık faturasının sadece Amerika’ya faturasının 3 trilyon dolara ulaştığının altını çiziyor. Bir anlamda tüm dünyaya kesilen bu fatura, hâlihazırda yaşanılan gıda ve petrol krizinin de dolaylı nedenlerinden sayılıyor.

İsrailli bakanı da savundu

“Ya tek başlarına kalacaklar ya da bizle daha iyi ilişkiler kuracaklar” diyen Bush, Alman Başbakanı Angela Merkel’le görüşmesinin ardından İran’ın nükleer programıyla ilgili tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi. Ortak basın açıklamasındaysa Bush, “Diplomasiye bir şans vereceğiz” dedi. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’da Bush’a şöyle cevap verdi: “Bush sana söylüyorum… Zamanın doldu ve Allah’a hamdolsun ki kutsal İran toprağının bir santimetresine bile zarar veremedin.”

2009 başlarında, belki de dünyadaki en çok yıkıma ve kana neden olan koltuğu bırakacak olan Bush, Demokrat aday Barrack Obama’nın Tahran’ın nükleer teknolojisi önündeki Batı bloğunu çatlatmasından endişeleri olduğunu söyledi. İran’a askeri operasyonu “kaçınılmaz” olarak niteleyen İsrailli Bakanı da Bush şu sözlerle savundu: “Birlikte çalışmalı ve odaklanmalıyız. Onun sözlerini İran’a baskının sürmesi şeklinde anlamalıyız”.

Times’a göre kendisinden sonra gelecek başkanı Afganistan ve Irak işgallerini sürdürecek şekilde bağlamaya hevesli görünen Bush, hakkında yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan Afganistan Başkanı Hamit Karzai ile ilgili olarak “Onu çok dürüst bir adam olarak gördüm” demesi de oldukça anlamlı

Timetürk



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs