Konuşursam çok kötü olur! | " /> Konuşursam çok kötü olur! | "/>

En Sıcak Konular

Asker Papaz: Konuşursam çok kötü olur!

12 Haziran 2008 09:10 tsi
Asker Papaz:  Konuşursam çok kötü olur! Eski papaz İlker Çınar'ın askeri istihbaratın elemanı olduğunun ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. Çınar "Konuşursam çok kötü olur. Ülkenin gündemi değişir" dedi. Bülent Orakoğlu da 'papaz' hakkında şok bir iddiada bulundu...

Gazetemizde dün "Provokatör Uzman Çavuş" başlığıyla yayımladığı haberin kahramanı eski papaz İlker Çınar'ın askeri istihbarat bağlantısı gündeme bomba gibi düştü. Çınar, "Konuşursam herkes açısından çok kötü olur" derken, eski istihbaratçı Bülent Orakoğlu, Çınar'ın, "Cunta (darbe) grubu içinde ülkede darbe şartları yaratmakla görevlendirilmiş olabileceğini" söyledi.

Kamuoyunun eski "papaz" olarak tanıdığı, ancak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda "uzman çavuş" olarak görev yaptığı ortaya çıkan Çınar, Hilal TV'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Konuşursam herkes açısından kötü olur" diyen Çınar'ın şok açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ABD’nin ölüm listesindeyim

Ben devletim için birçok standartımdan vazgeçtim. Devletin aleyhine hiçbir şey yapmadım hiçbir illegal oluşumda bulunmadım. Devletime hizmet ettiğim için ömür boyu hapse atacaklarsa razıyım.

Ben ABD'nin ölüm listesindeyim. Bunun içinde rektörler var, vatanseverler var.

Bana akıl vermek isteyen maaşlı satılmışlar önce kendilerine baksınlar.

Konuşursam bu ülkenin gündemi değişir. nKimsenin öldürülmesine razı olamam. Ben Malatya'nın yolundan dahi geçmedim. O çocukları tanımam bile. Yapılanlar açığa çıksın diye dua ediyorum. İstihbarat elemanı olmadığını söyleyen Çınar, Emekli Sandığı'ndaki kaydı için ise "Yok da demiyorum, var da demiyorum" diye konuştu. Eski istihbaratçı Orakoğlu, Türk milletini savunduklarını iddia edenlerin ülkeyi karıştırdıklarını öne sürerek, Çınar'ın 28 Şubat sürecinde kurulan ve hale uygulamada olan "EMASYA" grubunun da bir üyesi olabileceğini belirtti. Çınar'ın "papaz" kılığında provokatör olduğunu iddia eden Orakoğlu şöyle konuştu:

EMASYA içinde olabilir

"Ergenekon'da olduğu gibi cunta grubu vatan, millet sevgisi deyip birtakım oluşumlara yöneliyorlar. Savundukları değerlere zarar veriyorlar. Bu adam neden böyle bir kılığa girdi? Ya da sokuldu? TSK'nın özellikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın böyle bir görevi yok. Bu şahıs MİT, Jandarma İstihbarat gibi bir istihbarat biriminde çalışsa o zaman anlarım. Ona öyle bir görev verilmiş denilebilir. Yabancı ülkelerin Türkiye'yi kamplara bölme projesi var. Bu gruplar da onlara hizmet ediyor. Türkiye'de işlenen misyoner bağlantılı ve diğer siyasi cinayetlerin arka amacı da var." Orakoğlu, Çınar'ın "cunta" grubu içinde ülkede darbe şartları yaratmakla görevlendirilmiş olabileceğini belirterek, "Adam bugüne kadar herkesi papazım diye uyutmuş. Ya bu adam cunta ya da EMASYA grubu içindedir. O zaman bu görevi kendisine EMASYA Komutanı vermiştir" dedi.

Türkiye Protestan Kiliseler Birliği Basın Danışmanı İsa Karataş ise, "İlker Çınar ve benzerlerinden, bizim hakkımızda yalan yanlış ve iftiraya varan yanlış bilgiler yaymadıkları sürece kaygı duymuyoruz" derken devlet doğruları ortaya çıkarmasını istedi.

ZAMAN BiZi HAKLI ÇIKARDI

Büyük Birlik Partisi’nin Genel Sekreteri Yalçın Topçu ise askeri birimlerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Topçu, ‘Birileri bir taraftan bir siyasi partinin içine birilerini sızdırıyorlar ondan sonra birtakım kıymetli köşe yazarları kalemi ele alıyor, bu işlerin müsebbibi olarak partimiz gösteriliyor. Soğan yemedik ağzımız koksun. Nihayetinde zaman bizi haklı çıkardı. Partimize iftira atan basın, şu anda suçüstü yakalanmış oldu. Haberde bahse konu şahısla ilgili umarız Genelkurmayımız harekete geçer" dedi.

GLADYONUN ŞİFRELERİ

Dink ailesinin avukatlarından Erdal Doğan ise konu hakkında şunları söyledi: Zirve Yayınevi cinayetinin dosyasına bile MGK raporları girdi. 'Vatan, din elden gidiyor' fobisinin 'Türklük elden gidiyor' sloganıyla birleştirildiği gladyo yapılanmasının hedefleri bir bir ortaya çıkıyor. Bu gibi ajanların ortaya çıkmış olmasını şaşırtıcı bulmuyorum. Bu gerçekten sonra, önemli olan ordu içindeki bu gibi eylemleri yapanların tümünün ortaya çıkarılmasıdır. Ordunun bu yönden temizlenmesi şarttır."

Bugün



Bu haber 1,165 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs