En Sıcak Konular

Toptan'ın davetine CHP katılıyor!

11 Haziran 2008 21:53 tsi
Toptan'ın davetine CHP katılıyor! TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekilleri'ne yönelik davetine CHP'den olumlu cevap geldi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre toplantıda, siyasi gündem ve Anayasa Mahkemesi'nin kararı değerlendirildi.
 
Genel Başkan Baykal'ın, "Basiretli siyasetçi siyasi iradeyi milli iradenin karşısına çıkarmaz" görüşünü dile getirdiğinin öğrenildiği toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin kararına yönelik tepkilerin "haksız ve küstahça" olduğu ifade edildi.
 
Anayasa Mahkemesi'nin, "Gerekçe açıklanmadan kararı duyurmasına" yönelik eleştirilerin de Anayasa ve ilgili mevzuatların bilinmemesinden kaynaklandığının ileri sürüldüğü toplantıda, Anayasa Mahkemesi'nin geçmişte de gerekçeden önce karar açıkladığı ve buna kimsenin itirazda bulunmadığı kaydedildi.
 
TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekilleri'ne yönelik davetinin de ele alındığı toplantıda, CHP olarak bu davete katılıp partinin görüşlerinin dile getirilmesine karar verildiği öğrenildi.
 
CHP MYK toplantısında, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ersin Çıldır'ın Şanlıurfa gezisinde yaşamını kaybettiği kaza da değerlendirilerek, teşkilatlara gezi, karşılama ve uğurlama törenlerinde daha dikkatli olunması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması yönünde bir genelge gönderilmesi gündeme alındı.
 
Toptan, Anayasa Mahkemesi'nin  iptal kararının ardından basın toplantı düzenlemiş ve iki kamaralı bir yasama sistemi önererek senatonun tartışılması gerektiğini söylemişti.
 
Meclis Başkanı siyasi parti liderlerini gerilimin düşürülmesi için bir araya getirebileceğini de açıklamıştı
 
Anayasa Mahkemesi, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurmuştu.

cnnturk

 



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs