En Sıcak Konular

Alman spiker Türklere hakaret etti

11 Haziran 2008 12:44 tsi
Türkiye-Portekiz maçını anlatan Alman spikerin Portekiz taraftarı gibi maç anlatması gurbetçileri öfkelendirdi. Mail bombardımanına tutulan spiker, özür dilemek yerine küstahlaştı.

Dört yılda bir gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nı televizyonlarından izlemek isteyenler büyük sıkıntı yaşıyor.

Avrupa’daki Türkler Türkiye’nin maçlarını yabancı kanallardan izlerken, Türkiye’deki uydu sahipleri ise maçları izleyememekten şikayetçi.

Maçları Avrupa’da izleyen Türk seyircilerin Haber 7’ye gönderdiği şikayetler arasında ise Türkiye-Portekiz maçını anlatan Alman spikerin tam bir Portekizli gibi maçı anlattığı ve bu sunuşun Türkleri çok kırdığı bildirildi.

Alman Devlet Televizyon ZDF’nin yayınladığı Türkiye-Portekiz maçını anlatan Alman Spiker Thomas Wark’ın kullandığı “Türk Milli Takımı’nın burada işi yok” sözleri ve Portekiz gollerine gösterdiği aşırı sevinç, gurbetçileri çileden çıkarttı.

Tepkilerini mail ve telefonla ileten gurbetçilerin yoğun tepkisi karşısında bir açıklama yapan Alman spiker, Sayın Türk Dostlarım ifadesiyle başlayan Almanca metinde, özür dilemek yerine yaptığının normal olduğunu savundu. Alman spiker, yaptığı açıklamada bile küstahlığı elden bırakmayarak, “İyi ki kellemi kesmiyorsunuz” dedi.

İşte Thomas Wark’ın küstah açıklaması;

"Sayın Türk Dostlarım,

Bazı Türk Arkadaşlarım beni şikayet etmiş, çok şaşırdım. Dünkü maçta
Portekiz’i tutmuşsun diyorlar. Size böyle geldiyse, kusura bakmayın. Ama maçı kaybeden tarafa haber yollamak her zaman tehlikelidir ve o haberi gönderen zaten her zaman suçludur. İyi ki bugünlerde kötü haberi yollayanın kafasını kesmiyorlar. Ciddi konuşalım: Hangi takim daha iyiydi, kimin daha çok şansı vardı, kim sonunda hakli olarak kazandı? Portekiz gibi üstün takim, en üstün oyuncuları olan, bir de hiçbir şey olmadan üç kere direkten dönen toplarla, spikerin tabii başka bir yorumlar yapması doğal. Ayni zamanda tabii yenilen tarafa antipati olarak görmeyin.

Cenevre´den selamlar

Thomas"

Atv’nin yayınları yasal nedenlerle şifrelemek zorunda kalmasıyla başka kanallardan maçları izleyen gurbetçilerin isteği ise maç yayını yapan kanalın Türk spiker seçeneği sunması. Türkiye karşıtlığı anlatımın, milli duyguların kabardığı bir anda izleyicileri provoke ettiğini belirten gurbetçiler tatsızlıkların çıkmaması için önlemlerin alınması gerektiğini ısrarla vurguluyor.

Almanya’da her ailenin devlet kanalına ayda 17 Euro ödediğini hatırlatan bir gurbetçi, Alman spikere tepki göstererek, 'sizin maaşınızı ödemek istemiyoruz'  dedi.

Şifreyi çözmek için...

Bu arada maçları şifrelemek zorunda kalan Atv’ye de hem yurt içinden hem yurt dışından tepkiler büyük. Türkiye’de uydu anteniyle televizyon izleyenler şifreli ekranla karşılaşırken, yurt dışındaki gurbetçiler de maç saatinde başka kanalları açmak zorunda kalıyor.

Bugüne kadar 370 bin kişiye destek veren atv teknik destek hattında konuyla ilgili yardım sunuluyor. Ancak yurt dışındaki kullanıcılara teknik destek verilmiyor.  Haber 7’nin hazırladığı haberdeki uydu alıcıları dışında alıcı kullananlar Atv’nin teknik destek hattına yardım alabilirler: 0216 316 10 02

 

Haber 7
 



Bu haber 1,004 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs