vekillikten eder! | " /> vekillikten eder! | "/>

En Sıcak Konular

Gecikmeli gerekçe, vekillikten eder!

11 Haziran 2008 13:34 tsi
Gecikmeli gerekçe, vekillikten eder! Başbakan’ın dünkü konuşmasında merkez ağırlık ‘gerekçe’deydi. Gerekçenin gecikmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu israrla söyledi. Ancak bu inatçı itirazın ardında önemli bir ‘taktik sır’ bulunuyor. Stratejik zamanlama,

Başbakan Erdoğan, “heyecanla” beklenen partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, hatta “kapalı bölüm”de bile planları hakkında bilgi vermedi. “Çok var” dedi, geçti.

Ancak pek üzerinde durulmasa da bir çoğunu da belli etti. Örneğin TBMM’nin çalışmalarına yaz aylarında da devam etmesi, yani açık kalması fikri bu planlardan biriydi.

Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararı vermesi halinde, açık TBMM’nin hızla bir erken seçim kararı almasının “hızlı” yolunu açık tutmuş oldu. Bir tanesi buydu. Ancak bir başkası, daha incelikli düşünülmüş ve bir tür karşı hamle olarak tasarlanmış gibi durdu.

Yüksek mahkemenin türban konusundaki gerekçeli kararını açıklamamış olmasına yönelttiği inatçı ve zorlayıcı eleştiri; gerçekte bu uygulamanın yakın gelecekteki “diğer” karar için teamül olmaması düşüncesine dayanıyor.

Kapatmanın gerekçesi gecikirse?

O “diğer” karar elbette, “kapatma” kararı. İşte bunun gerekçesinin gecikmemesi gerekiyor. Çünkü gecikirse, Başbakan Erdoğan’ın “bağımsız” milletvekili adayı olabilmesinin önünde engel oluşturabilecek!

Başbakan’a siyaset yasağı gelirse, gerekçe süratle yazılıp yayınlanmalı ki, “açık TBMM”nin alacağı hızlı erken seçim kararına yetişebilsin!

Peki ya gecikirse? Yasaklı siyasilerin ara ya da genel seçimde bağımsız aday seçilmelerinin önüne engel çıkma tehlikesi oluşuyor.

Zaten Erdoğan'ın "gerekçeli kararları bir an önce açıklayın" çağrısında bulunmasının nedeni aslında bu. Yani türbanla da çok alakalı değil. Daha çok “kapatma ve sonrası”, seçim ile ilgili. İşte Erdoğan’ın dünkü taktik hamlelerindin biri buydu!



Bu haber 1,411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs