'Başörtüsü dayağını (!) gazete atmış !' | " /> 'Başörtüsü dayağını (!) gazete atmış !' | "/>

En Sıcak Konular

'Başörtüsü dayağını (!) gazete atmış !'

11 Haziran 2008 11:12 tsi
'Başörtüsü dayağını (!) gazete atmış !' Hürriyet'in 'irtica geliyor'u ispat etmek için uydurduğu haberlerin sonuncusu da bugün yalanlandı. Bu sayede hakikat tam anlamıyla ortaya çıktı mı bilmiyoruz. Çünkü genellikle akıllanlarda kalan şey yalanlamalar değil atılan iftiralar oluyor maalesef.

Öğretmen, başörtüsü sebebiyle dayak yediğini gazetelerden öğrenmiş!
Trabzon'un Çaykara ilçesinde bir öğretmenin 'okulda türbana izin vermediği' gerekçesiyle bazı kişiler tarafından dövüldüğü şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Konu ile ilgili olarak soruşturma başlatan Trabzon Valiliği, dövüldüğü aktarılan öğretmenin ilk ifadesinde "Şahısları tanımıyorum, konuşmadılar. Basındaki haberleri de ailem haber verdi." dediğini açıkladı. Trabzon Valisi Nuri Okutan, inceleme ve soruşturma sona ermeden olayın nedenlerinin türban veya başka bir konu ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi. Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, 'Türbana izin vermedim, dövdüler' başlıklı haberlerin yer aldığı anımsatıldı. Haberlerde, Çaykara ilçesi Ataköy Sağlık Meslek Lisesi'nde görevli Bekir Himmetoğlu adlı öğretmenin dövüldüğünü ileri sürerek savcılığa başvurduğunun iddia edildiği belirtilen açıklamaya, "Bahse konu okulun bulunduğu Ataköy beldesinde 8 Haziran 2008 tarihinde ismi geçen öğretmene bir darp olayı gerçekleşmiştir. Konu ile ilgili olarak inceleme başlatılmıştır. Darbedilen öğretmenin alınan ilk ifadesinde, 'Şahısları tanımıyorum, konuşmadılar. Konuşsaydılar seslerini nerede duysam tanırdım. Basındaki haberleri halen ben de okumadım. Ailem haber verdi' şeklinde beyanı yer almaktadır. Bu nedenle haberde yer alan, zanlıların 'sen ne karışıyorsun öğrencilerin başörtüsüne diye bana saldırıp vurdu' şeklindeki haber, mağdur öğretmenin ifadesinden de anlaşılacağı gibi doğrulanmamaktadır." denildi. Yaklaşık 4 ay önce Balıkesir'den Çaykara'ya atanan öğretmen Bekir Himmetoğlu'nun başka bir yere tayin olabilmek için bahane uydurduğu ve okul dışında başörtüsü takan öğrencileri 'düşük notla' tehdit ettiği ileri sürüldü. Bir öğrenci velisi de, Himmetoğlu'nun kızına 'eteğinin boyu uzun, annene söyle kısaltsın' dediğini söyledi.

CİHAN



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs