Darbe olmaması büyük eksiklik! | " /> Darbe olmaması büyük eksiklik! | "/>

En Sıcak Konular

Küçük: Darbe olmaması büyük eksiklik!

11 Haziran 2008 01:27 tsi
Küçük: Darbe olmaması büyük eksiklik! Ergenekon Terör Örgütü'nün, yurt dışında ne tür bağlantılar kurmuş olduğuna ve Veli Küçük'ün 2003'te bir Alman dergisine nasıl bir demeç verdiğine inanamayacaksınız!

Araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün 2003 yılında Alman National Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Türkiye'de uzun bir süredir askeri darbe olmamıştır. Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyorum" dediğini ortaya çıkardı. Karlıbel, Veli Küçük ve Kemal Kerinçsiz'in "Alman Faşistleriyle toplantı" yaptıklarını söyledi.

Bir dönem Alman Emniyeti'nde görev yapan araştırmacı yazar Talip Doğan Karlıbel, Ergenekon örgütü yapısının, Alman Faşist gruplarının oluşturduğu derin devlet yapısıyla aynı özellikte olduğunu söyledi. Karlıbel, Ergenekon Örgütü'nün, BFV (Anayasa Koruma Teşkilatı) olarak anılan Alman İç İstihbarat Servisi'nin 2001 ve 2002 yıllarında hazırladığı iki raporda "Ergenekon Türk Sağcı Grubu" adıyla yer aldığını söyledi. Ergenekon örgütünün benzerinin, Almanya'da 1980'li yılların başında ortaya çıktığını anlatan Karlıbel, Veli Küçük'ün, Alman gladyosunun subaylarıyla buluşup istişarelerde bulunduğunu ifade ederken, "Veli Küçük, 2003 yılında faşist Gerhard Frey'in sahip olduğu Alman National Zeitung gazetesine demeç verdi ve 'Türkiye uzun yıllardır askeri darbe görmemiştir. Bunu bir eksiklik olarak görüyorum' dedi" iddiasında bulundu.

Alman ırkçılarıyla birlik

Büyük Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Kemal Kerinçsiz'in bu birliği kurarken Alman NPD Partisi Genel Başkanı Günter Deckert'le internet ortamında tercüman vasıtasıyla irtibata geçtiğini ve aynı oluşumu Türkiye'de kurduğunu söyledi. Karlıbel, "Günter Deckert, Almanya'da 1994 yılında Türkleri kundaklayan Nazi gençleri mahkemelerde savunmak için Alman Ulusal Hukuk Birliği adında bir dernek kurdu. Bu dernek 1998 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı. Kerinçsiz de Büyük Hukukçular Birliği'ni kurarken 2001 yılında Deckert'le mail ortamında iletişim kurdu ve Almanya'daki oluşumun aynısını Türkiye'de kurdu" dedi.

Veli Küçük'ün sık sık gittiği Hollanda ve Almanya'da Alman, Hollanda ve Danimarka'dan gelen aşırı milliyetçi kişilerle buluştuğunu söyleyen Karlıbel, "Bunlardan en ilginç buluşma Mölln ve Solingen katliamlarını organize eden DVU Partisi Genel Başkanı Dr. Gerhard Frey ile buluşmasıdır" dedi. Bu buluşmada, Alman Özel Harp Dairesi'nde uzun yıllar görev yapan Yarbay Wilhelm Hillek'in de olduğunu ifade ederek "Hillek, Türklerin hepsini karantinaya alalım, Türklerin olmadığı bir Almanya temiz bir Almanya olacaktır sözleriyle tanınıyor" dedi.

2001'de Almanya ergenekonu kaydetti

Karlıbel, Alman istihbarat raporlarında Ergenekon oluşumu ile ilgili olarak 2001 yılındaki değerlendirmede; "Baden Würtenberg'in Mannheim Şehrinde 23-25 kişilik bir oluşumun, Bavyera'nın Nürnberg şehrinde ise 30-35 kişilik yeni bir Türk Milliyetçi oluşumun belirlendiği ve bu oluşumun Ergenekon adında olduğu tespit edilmiştir. ... Bu gurubun siyasi ideolojisi olup olmadığı henüz bilinmemektedir. Ama genellikle Türk Ülkü Ocakları'ndan ayrılan şahıslar bu oluşumun içinde yer almaktadır. Biz muhtemelen bu oluşumdaki şahısların Ülkü Ocakları ile olan ideolojik tartışmalarından ve farklılıklardan ötürü ayrıldıklarını ve böyle yeni bir oluşum kurduklarını düşünmekteyiz" dediğini ifade etti.

Almanya' dan ergenekonculara yardım

Karlıbel, 2001 ve 2007 yılları arasında Almanya'daki Ergenekon oluşumunun Türkiye'ye 1.5 milyon avro para transfer ettiğini söyedi. Paraların bir kısmının masraf, kitap alımı ve Almanya ve Hollanda gezileri için gönderildiğini ifade eden Karlıbel, bu paranın 120 bin avrosu Yeni Çağ Gazetesi'ne, 380 bin avrosu Türk Ortodoks Kilisesi'ne, 90 bin avrosu Noel Baba Derneği'ne, 15 bin avrosu Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi (VKGB) Genel Başkanı Taner Ünal'a, 4 bin avronun kitap alımı için Doç. Dr. Ümit Sayın'a, 25 bin avrosu avukatlık masrafları için Kemal Kerinçsiz'e, 12 bin avrosu Hollanda ve Almanya gezileri için Veli Küçük'e, 3 bin 500 Avrosu 'masraflar' adı altında Sevgi Erenerol'a ödendi" dedi. Karlıbel, Alman yasalarına göre 10 bin avro üzerindeki meblağların transferinde paranın nereden nereye ve hangi amaçla gönderildiğinin kayda alındığını da sözlerine ekledi.

Yabancı düşmanlığının kalesi
1951'de Alman Askerleri Gazetesi adıyla kurulan National Zeitung (Milli Gazete), 1958'de Gerhard Frey tarafından satın alındı. 1963'ten itibaren bugünkü adıyla yayın hayatına devam eden gazete aşırı sağ yayın politikasıyla biliniyor. 1976'da haftalık 106 bin tiraj ortalaması tutturan gazete, 30 yıl sonra yaklaşık 44 bin kişiye satılmaya başladı.

National Zeitung, yabancı düşmanlığını körükleyen haberleriyle bilinse de, gazetenin genel yayın yönetmeni Frey Nazilerle aralarında mesafe olduğunu ancak birçok Almanın tek bir ırkın yaşadığı bir ülkede yaşamak istediğini vurguluyor. AB'nin genişleme sürecine tepki gösteren gazete Türkiye'yi daha önce mercek altına almış ve dosya konusu da yapmıştı.

Aynı zamanda aşırı sağcı Alman Halk Birliği Partisi'nin kurucusu ve lideri olan Frey, yine aşırı sağcı Almanya Milliyetçi Demokratik Partisi ile 2005 seçimlerinde ittifak yapmış ancak her iki parti yüzde beşlik ülke barajının altında kaldığı için parlamentoda koltuk sahibi olamamıştı.

Nevzat Çiçek/Taraf



Bu haber 1,513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,062 µs