En Sıcak Konular

Erdoğan'dan sıradışı röportaj

9 Haziran 2008 22:52 tsi
Erdoğan'dan sıradışı röportaj Başbakan Erdoğan ilk defa "sıradışı" bir röportaj verdi ve Hülya Avşar'ın sorularını yanıtladı. Avşar'ın siyasetten özel hayatına kadar değişik sorularını cevaplayan Erdoğan, kapatma davasıyla ilgili soruya anlamlı bir karşılık verdi ve dedi ki...

Türkmax'te yayınlanan, "Hülya Avşar Stüdyosu"nun konuğu olarak soruları cevaplandıran Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine, siyasette kimsenin egemenliği halkın elinden alamayacağını ifade ederek, "Her zaman için oradadır o. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek yola çıktık. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en zor anlarında bile gelip dayandığı kapı, TBMM olmuştur" diye konuştu.
 
Avşar'ın, "Kapatılma konularına geldiğimiz zaman halkın yapabileceği bir şey..." sözlerine üzerine Erdoğan, "Bunların hepsi ayrı ayrı konular, ama ben bunu çok farklı yaşayan insanım. Biliyorsunuz, şiir okudum, ki bu şiir Talim Terbiye Kurulu'nun, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği kitaplarda olan bir şiirdi" dedi.
 
Erdoğan, içeri girip cezasını çektinten sonra tahliye edildiğini ve gazetelerin o dönem kendisi hakkında 'Muhtar bile olamaz' başlıkları attıklarını ama şimdi Türkiye'nin başbakanı olduğunu ifade etti.
 
"Benim yolum hizmet yolu" diyen başbakan Erdoğan. "Size değişik şeyler yapabilirler, ama benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Ben bu noktada kendime ve arkadaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum" dedi.
 
"Gerçekten biz bu kadar Amerika'ya bağımlı mıyız?" sorusuna Erdoğan, "Türkiye'de şöyle bir yaklaşım tarzı var, bu tarz tabii hoş bir tarz değil. Türkiye'de Amerikan halkı gelip de oy kullanmadı. Benim halkım oy kullandı" yanıtını verdi.
 
"Benim halkım oyunu kullanırken, AK Parti'nin nasıl bir parti olduğunu biz anlattık ve onlar da ona göre değerlendirmesini yaptı ve bizi iktidara getirdi" diyen Erdoğan, Türkiye'nin artık kapalı bir toplum olmadığını söyledi.
 
Bir başka soru üzerine "Bazı şeylerin halkın gözünden kaçırıldığını" ifade eden Erdoğan, "Bizim nezdimizde 'açık-kapalı ayırımı' diye birşey söz konusu değil. Fakat, Başbakanlık konumuna gelmiş bir insan olarak. Size bu konuda bir soru, hele hele yurtdışında yabancı gazeteci tarafından sorulduğunda, siz 'Hayır ben bunun cevabını vermiyorum' diyemezsiniz. Kaldı ki bunun cevabı ilk defa orada verilmedi. Bunu çok kez konuştuk. Orada sorulan bir soru ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ben de orada her zaman verdiğim cevabı verdim" diye konuştu.
 
"Bu konuda bu kelimelere takılıp kalma olayı, ne yazık ki bazı niyet itibariyle dürüst davranmayan bir anlayışın gereğidir" diyen Erdoğan, bu noktada kendisinin hiç bir zaman ayrımın tarafı olmadığını kaydetti.
 
Erdoğan, "Ülkemde başı açık hanım kardeşimle başı örtülü hanım kardeşimin hiçbir zaman, böyle bir sıkıntısı olmasını istemem, bunun da teminatıyız. Nerede teminatıyız? Partimin bir defa bütün kadın kollarının içerisinde çalışan başörtülü bayanlar da var, başı açık bayanlar da var. Aynı şekilde ailemde de var. Örtülüsü de var, açığı davar" dedi.
 
"Eşim benimle beraber yürüdü"
 
"Eşinizle olan, ailenizle olan ilişkiniz, Başbakan olduktan sonra ne kadar dağıldı? Başbakan olduktan sonra torununuzla olmak, ya da çocuklarınızla sohbet edebilmek. Bu sizi biraz yaraladı mı? Nasıl zaman buluyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Şimdi talihsizliğim demeyeceğim, en önemli talihim şu; evlenirken eşimle bunları hep konuşmuş olmamız ve kendisinin de bunu seviyor olması. Bunlar bizim için artı değerlerdi, kolay olanlardı. Dolayısıyla ben eşimden bu anlamda en ufak bir olumsuz yaklaşım görmedim. Görmediğim gibi, tam aksine hep destek gördüm. Kaldı ki zaten benimle bu yolda beraber yürüdü" karşılığını verdi.
 
"Zaman ayırmak açısından görüşebiliyor musunuz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Öyle benim günlerim olmuştur ki ben öyle 6'da, 7'de, 8'de akşam eve döneyim, böyle bir şey mümkün değil. Bizim eve dönüşümüz geceleri hep 24.00, 01.00, 02.00... Ama eşim benim şunu bilir, (benim beyim muhakkak bir yerde bir toplantıdadır)" diye konuştu.
 
Avşar'ın, "Başbakan olmasaydınız hangi mesleği tercih ederdiniz?" sorusuna Erdoğan, "Şimdi onu düşünmem artık mümkün değil. Artık Başbakan olduk, başbakanlığın hakkını veriyoruz" yanıtını verdi.
 
AKP hakkındaki dava
 
Anayasa Mahkemesi 31 Mart'ta AK Parti'nin kapatılması istemini içeren iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oybirliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne oy çokluğuyla karar verdi.

Ajanslar



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,105 µs