En Sıcak Konular

Feshane'de büyük el sanatları sergisi

9 Haziran 2008 22:06 tsi
Havaların ısınmasıyla İstanbul Feshane'de etkinlikler de başladı. Dünyanın en büyük el sanatları sergisi Feshane Kültür Merkezi’nde açıldı.

Başbakan yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açılışını yaptığı sergide Muazzez Ersoy bir konser verdi. Bu yıl 11. si düzenlenen İSMEK Genel Sergisi daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı.

Başbakan yardımcısı Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler, İSMEK projesine katkıda bulunan, Belde ve Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın eşleri Hülya Cerrah, sinema ve dizi oyuncusu Sibel Turnagöl, Türk sanat Müziği yorumcusu Muazzez Ersoy ve çok sayıda İstanbullu, İSMEK 11. Genel sergisinin açılış töreninde İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

1996 yılında dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) geçen 12 yılda büyük yol kat ederek bugüne kadar 580.000 İstanbulluya eğitim verdi.

İSMEK 11.Genel Sergisi’nin açılışında alanı dolduran kursiyerlere ve İstanbullulara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, topluma, aileye ve bireye en yakın yerel yönetim birimi olan belediyelerin , günümüzde gittikçe ağırlaşan yaşam koşullarının da bir gereği olarak "sosyal belediyecilik" anlayışı çerçevesinde pek çok faydalı çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Bugün dünya çapında örnek gösterilen ve başarılı bir proje olarak kabul edilen İSMEK’in 1996 yılında 3 kurs merkezinde 3 branşta 141 İstanbullu ile başladığının altını çizen Kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu büyük proje 12 yıl önce, yetişkin eğitimi alanındaki mevcut boşluğu doldurmak ve toplumsal bir fayda sağlamak amacıyla dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından 1996 yılında kuruldu. O yıllardan beri ücretsiz olarak devam eden sanat ve meslek eğitimleri bugünlere gelene değin katlanarak büyüdü ve yüz binlerce İstanbulluyu saran bir eğitim atağı haline dönüştü.”

İSMEK ülke çapında da yetişkin eğitiminde öncüdür.

İSMEK’in dünya ülkeleri tarafından hayranlıkla izlendiğini belirten Kadir Topbaş; “İSMEK ülke çapında da yetişkin eğitiminde öncüsüdür ve dünya ülkeleri tarafından bu proje dikkatle ve hayranlıkla izlenmektedir. Bu ülke temsilcileri İSMEK'in kurumsal yapısını, sistem ve işleyişini inceleyerek, kendi ülkeleri için model almaktadır.” dedi.

Kadir Topbaş, 2007-2008 eğitim döneminde 201 kurs merkezinde 106 branşta eğitim faaliyetlerine devam eden İSMEK’i, İstanbul'da "emeğin istihdama dönüşmesi" şeklinde tanımlayarak İSMEK’in kursiyerlerine İş imkanı da sağladığını belirtti. Kadir Topbaş sözlerine şöyle devam etti:
“İSMEK bünyesinde kurulan İstihdam Birimi sayesinde kursiyerlerimiz eğitim aldıkları branşlarda işe yerleştirilmektedirler. İSMEK kursiyerlerinin ürettikleri ürünler Pendik ve Galata Satış Merkezlerimizde aracısız olarak alıcıyla buluşmaktadır.

11.si düzenlenen İSMEK Genel Sergisi açılışında konuşma yapan Başbakan yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’da, öğrenmenin yaşı yok düsturuyla hareket eden genç ve yaşlı demeden canla başla bu güzel manzaranın ortaya çıkmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. “Hanımlarımızın sahip çıktığı her proje doğrudur.” diyen Hayati Yazıcı; “Bu manzara muhteşem. İmkanınız olsa da bu manzarayı buradan seyretseniz. Hanımlar bu işe el atmış. Sizi kutluyorum. Hanımlarımızın sahip çıktığı her proje doğrudur ve mutlaka başarıya ulaşacaktır ve bunun göstergesi sizlersiniz. Bu işe el attınız ve başarıyla altından katlığınızı düşünüyorum. Buradaki kalabalık zaten bunun göstergesi. Öğrenmenin yaşı yok düsturuyla hareket eden genç ve yaşlı demeden canla başla bu güzel manzaranın ortaya çıkmasına katkıda bulunan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Türkiye’de peş peşe eğitim ve öğretim alanında birbirinden güzel projelerin hayata geçirildiğini söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler’de Hükümetin ve Devletin birinci önceliğinin eğitim ve öğretim olduğunu kaydetti. Güler; Dünyanın en büyük yaygın eğitim projesinin sergisinde buradayız. Bir uğraşa bir mesleğe sahip olmanın verdiği huzuru yüzlerinizden okuyorum. İşi olanın aşı ve huzuru olur. Yüzü güleç olur ve topluma da daha faydalı olur. Hükümetimizin ve devletimizin en büyük önceliği eğitimdir. Eğitim sadece okullarda verilen eğitim değildir. Hayatın her yerinde her yaşında eğitim var.” dedi.

Vali Güler birkaç gün önce başlayan iki eğitim ve öğretim projesini şu cümlelerle dile getirdi: “Cuma günü İstanbul’da çok büyük bir eğitim projesi başlatıldı. Sayın Başbakanımızın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde. “Ana- Kız Okuldayız” isimli bir proje başlatıldı. Bu büyük proje ile inşallah 300 bin insanı eğiteceğiz. Ve yine sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünisa Gül hanımefendinin önderliğinde Türkiye Okuyor projesi başlatıldı.

Bugün gördüğüm manzara gösteriyor ki halkımız artık eğitilmenin ve çağdaşlaşmanın önemini kavramıştır.” diyen İstanbul Valisi Muammer Güler kendilerinin de modern okullar ve yeni projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

11.si düzenlenen İSMEK Genel Sergisi’nin açılışında İSMEK halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Mehderan Bandosu konuklara konser verdi. Protokol konuklarının toplu halde kurdele kesmelerinin ardından Türk Sanat Müziği yorumcusu Muazzez Ersoy İstanbullulara birde konser verdi. 

haber7



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,995 µs