En Sıcak Konular

Bakan Aydın, Toptan'ın önerisine soğuk

9 Haziran 2008 21:46 tsi
Hükümetin TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın "senato" önerisine bir tavır da Devlet Bakanı Mehmet Aydın'dan geldi. “Böyle zamanlarda arkadaşlarımız farklı şeyler düşünebiliyorlar" diyen Aydın, tekliflin uygulanmasının zor olduğunu savundu.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın senato önerisine yönelik, “Böyle zamanlarda arkadaşlarımız farklı şeyler düşünebiliyorlar. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Yarın hemen toplanıp Anayasa değişikliği yapıp da Meclis kurulacak değil. Bu bir fikir ve öne atılıyor. Hepsi bu” dedi.

Devlet Bakanı Aydın, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün 88. kuruluş yıldönümüne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, TBMM Başkanı Toptan’ın senato önerisine ilişkin Toptan’ın “Ben hemen yarın kurulsun şeklinde bir şey söylemedim. Üzerinde düşünülen bir konu olsun diye söyledim” dediğini ifade etti. Aydın, şöyle konuştu:

“Böyle zamanlarda arkadaşlarımız farklı şeyler düşünebiliyorlar, farklı önerilerde bulunabiliyorlar. Bunun yadırganacak bir tarafı yok. Yarın hemen toplanıp Anayasa değişikliği yapıp da Meclis kurulacak değil. Bu bir fikir. Öne atılıyor. Hepsi bu.”
Aydın, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın “Anayasa Mahkemesi’nin kararı askıya alınsın” ifadelerine yönelik ise “Duydum ama metni görmedim. Şimdi Bakanlar Kurulu’ndan çıkınca buraya geldim. Ama haberim oldu. Hukuki bir şey, öyle zannediyorum” ifadelerini kullandı. 

aa 



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs