En Sıcak Konular

'Seçmenin oyu sağlıksız'

9 Haziran 2008 17:49 tsi
Bu sözler, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a ait... İşte Anadol'un şaşırtıcı sözleri...

Turgutlu'da yayın yapan yerel gazete’de yayınlanan habere göre Kemal Anadol, bir gazetecinin ‘Seçimlerden önceleri de esnaf perişan deniliyordu. Ama AK Parti yüzde 40 küsur oyla yine iktidar oldu. Bunun mantığı nedir?’ şeklindeki bir sorusuna, “Seçmenimiz seçime bir hafta 10 gün, bilemedin bir ay kala sempatisine-antipatisine göre, kızgınlığına göre oy kullanıyor. Bu nedenden dolayı da oy kullanımları sağlıklı çıkmıyor.” dedi. CHP’nin Manisa’da yaklaşık altı aydır, yapılan ilçe kongresine rağmen genel merkez - il ve ilçe arasındaki uyumsuzlukla yönetim krizi yaşadığı Turgutlu’da her şeye rağmen ilçe başkanlığını sürdüren Veli Gülay’ı ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye gündemi ile ilgili yorumlarda bulundu.

Anadol’dan Arap kültürüne deli gömleği nitelendirmesi

Yerel Bir Gazete’de yayınlanan habere göre, “Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar tabiî ki siyasidir” diyen Anadol, aksi durumda Türkiye’nin Ortadoğu Arap kültürüne giden, demokrasiden uzak, laikliği silen bir anlayışın yönetiminde olacağı bir ülke olacağını iddia etti. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar ile Türkiye’ye biçilen kaftanı deli gömleği olarak nitelendirdiğini vurgulayan Anadolu, sözlerinde şunlara yer verdi; “Anayasa Mahkemesinin Cumhuriyetin kuruluş amaçlarına uygun bir şekilde, Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemesi için karar verdi. Aksi olsaydı Türkiye yol ayrımına girecekti. Aksi yolda Türkiye, Ortadoğu Arap kültürüne giden, demokrasiden uzak, laikliği silen bir anlayışın yönetiminde bir ülke olacaktı. Mesele, Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu projesi içinde kendisine biçilen kaftanı giyecek mi, giymeyecek mi? Mesele o.”

CHP 22. dönem Manisa Milletvekili Hasan Ören’in de bulunduğu ziyarette Kemal Anadol, Manisa’da AK Parti’ye çıkan oyların fazla olduğunu dile getirdiği sözlerini, “Beş senede AKP, Manisa’ya ne verdi Allah aşkına? Soygundan başka ne verdi? Arkadaşımızın çıkardığı Sümerbank soygunundan başka ne verdi ? Esnafa mı verdi, emekliye mi verdi, üzümcüye mi verdi, kime ne verdi ya ? Hayvancılıkla uğraşan adama mı verdi? Süt fiyatı mı artı ne oldu yani? Görüyoruz işte. Meclis başkanı idi Bülent Arınç. Ne sağladı buraya? Ama vatandaş veriyor. Saygı duyuyoruz. Milli irade, zorla verdiremiyorsun.”şeklinde tamamladı.

Yaklaşık altı aydır yaşadığı yönetim krizini aşamayan CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı’nın genel merkeze rağmen görevini sürdüren Veli Gülay başkanlığındaki yönetim, partide kendilerinin memnun olmadığı gelişmeleri haberleştiren yerel ve ulusal basın mensuplarına son günlerde uyguladığı anlamsız ambargo dikkat çekiyor. Manisa İl Kongresi’nin ardından ilçe teşkilatını ziyaret eden il başkanı, milletvekili ve partinin üst düzey yönetici ziyaretlerini bazı basından saklayan ilçe yönetimi, daha önce bugün davet ettiği gazetelere ambargo uygulayarak, adeta ‘benim istediğim şekilde yayın yapmayan basın, bizden haber alamaz’ diyor.

haber7
 



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs