En Sıcak Konular

İşte Büyükanıt Paşa'nın yeni kıyafeti

9 Haziran 2008 16:55 tsi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kuvvet komutanları İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için bilimsel deneyler sonucu hazırlanan yeni kamuflaj kıyafetleriyle ilk defa basının önüne çıktı. Büyükanıt, hazırlanan yeni kıyafetlerin kara kuvvetleri ve jandarma personeli tarafından giyileceğini söyledi.


Efes Tatbikatı'na katılmak üzere kuvvet komutanlarıyla birlikte İzmir'e gelen Orgeneral Büyükanıt, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç tarafından karşılandı. Tören mangasını selamlayan Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar, daha sonra valilik makamına çıktı. Ziyarette Efes Tatbikatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükanıt, "Efes, izleyici kitlesinin zengin olduğu bir tatbikattı. Bu kez tatbikatta askerden başka izleyici olmayacak" dedi. İzmir'e gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu aktaran Büyükanıt, "Ne zaman İzmir'e gelsem gerçekten büyük mutluluk duyuyorum. İzmir gerçekten Türkiye'de aydınlanmanın, çağdaşlığın sembollerinden biri." diye konuştu.

Bir soru üzerine üzerine giydiği kamuflaj kıyafetin yeni tasarlandığını vurgulayan Büyükanıt, "Bu kamuflajları ilk defa bugün giydik. Kara Kuvvetlerimiz ve Jandarma Genel Komutanlığımız personeli, uzun süredir üzerinde çalışılan bu kıyafetlerden giyecek. Kamuflajı özeldir. Benim üzerimdeki yazlık tipidir, bunun bir de kışlık tipi var. Yeni üretilmeye başlandı. Ben ve arkadaşlarım ilk kez bugün giyiyoruz. Çok özel bir kumaştır. Kara kuvvetlerimiz ve Jandarma komutanlığı personelimiz bu kıyafetle çok rahat edecek" dedi.

Vali Cahit Kıraç'da Büyükanıt'a ziyaretinin anısına İzmir Hükümet Konağı'nın küçük bir kabartma maketini hediye etti. Büyükanıt ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner birlikte Valilik binasından ayrıldı. Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarının ziyareti sırasında valilik çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.





Samanyolu haber



Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,379 µs