En Sıcak Konular

Yasak yüzünden sinir krizi geçirdiler

9 Haziran 2008 16:40 tsi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde de türban yasağı uygulanmaya başlandı

ANAYASA Mahkemesi'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde türban yasağı uygulanmaya başlandı. Daha önce kampus alanına girebilen türbanlı öğrenciler, bugün sabahtan itibaren içeri alınmadı. Türbanlı öğrenciler, giriş kapısında güvenlik görevlileri tarafından durdurulan minibüs ve otobüslerden indirilirken, bazı öğrenciler sinir krizi geçirdi. Kampus girişine ambulans ve sağlık görevlileri çağrıldı.

Kampus alanı içerisine türbanlarıyla rahatlıkla dolaşabilen öğrenciler, anayasa değişikliğinin TBMM'den geçmesinden sonra dersliklere de rahatlıkla girebilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından yine kampus alanı içerisinde herhangi bir değişiklik olmazken, öğrenciler dersliklere alınmadı.

 

Bugün bu uygulamaya da son verildi. YYÜ Rektörlüğü, bu sabahtan itibaren kampus girişinden itibaren türban yasağını uygulamaya başladı. Fakülte binalarının bulunduğu kampus alanına yaklaşık 700 metre mesafede bulunan kontrol noktasında durdurulan minibüs ve otobüslerden güvenlik görevlileri öğrencileri tek tek indirdi. Kampus alanına girebilmeleri için başlarını açmasını isteyen güvenlik görevlilerine bazı öğrenciler direndi. Başını açmayan öğrenciler, içeri alınmayarak kapı önünde bekletildi. Bazı öğrenciler ise minibüslerin içinde başlarını açarak içeri girdi. Uygulama sırasında kampus alanına ziyarete gelenler de minibüsten inidirilmelerine tepki gösterdi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Yetkili hiçkimsenin durmadığı giriş kapısında indirilen başörtülü öğrenciler, içeri alınmak için güvenlik görevlilerine uzun süre dil döktü. Ancak içeri alınmayacağını anlayan bazı öğrenciler, sinir krizi geçirdi. Gözyaşları içinde kampus alanına giren öğrencilerden destek isteyen türbanlı bir öğrenci, "Bu nasıl bir uygulama? Sizin anneniz kız kardeşiniz yok mu?" diye bağırdı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve sağlık görevlileri gönderildi. Ancak öğrenciler, ambulansı ve sağlık görevlilerinin müdahalesini kabul etmedi.

REKTÖR: YASAK YASALARIN EMRETTİĞİ TARZDA DEVAM EDECEK

Türban yasağı ile ilgili YYÜ Rektörü Prof. Dr. Ceylan da bir açıklamada bulundu. Fakülte ve yüksekokullardaki yasakların yasaların emrettiği tarzda devam edeceğini belirten Rektör Ceylan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bazı basın organlarında üniversitemizde kimi öğretim elemanlarının öğrencileri başörtülü olarak derse aldıkları iddia edilmektedir. Bunlar tespit edildiği zaman gereken yapılmaktadır. Ancak bugüne kadar basın organlarında zaman zaman üniversitemizle ilgili yazıldığı şekilde olmayan hatalı haberler çıkmış veya çıkabilmektedir. Ne şekilde olursa, olsun basınımızda çıkan haberler, faydalı birer uyarı kabul edilerek uygulamalar daha sıkı takibe alınacaktır. Yapılan hatalar asgariye indirilecektir. Zira bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin kararı da kesindir."

vatan



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,769 µs