Flaş! Sav'ın sözleri espriydi! | " /> Flaş! Sav'ın sözleri espriydi! | "/>

En Sıcak Konular

Flaş! Sav'ın sözleri espriydi!

9 Haziran 2008 16:05 tsi
Flaş! Sav'ın sözleri espriydi! Önder Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed hakkındaki sözlerine tanıklık eden Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağakurt, geçen 24 günün ardından sesizliğini bozdu.

Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağakurt ve CHP'li Önder Sav
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Hac ve Hz. Muhammed hakkındaki sözlerine tanıklık eden Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağakurt, geçen 24 günün ardından sesizliğini bozdu.

Ağakurt, Sav'ın sözlerini espiri olarak değerlendirirken, görüntülenen konuşmaların alenen girilen ve çıkılan bir yerde yapıldığını gizli çekimin söz konusu olmadığını belirtti.

Elmadağ Belediye Başkanı Ömer Ağakurt, Önder Sav'ın Hz. Muhammed ve Hac ibadetine yönelik sözlerini değerlendirdi. Siyasilerden ve halktan büyük tepki gören sözlerin tanıklarından Elmadağ Belediye Başkanı 24 gün sonra sessizliğini bozdu ve 16 Mayıs günü yaşananları anlattı. Ağakurt, olayı anlattıktan sonra Cihan muhabirinin konuyla ilgili sorularına yanıt verdi. Ağakurt, CHP Genel Sekreteri'nin Elmadağ'a geliş nedenini sorması üzerine Sav'ın Elmadağ'la bütünleşmiş bir politikacı olduğunu söyledi. Sav'ın 16 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yapılan bir etkinliğe katılmak için Elmadağ'a geldiğini bildiren Ağakurt, Genel Sekreterin, burada eski dostlarıyla görüştüğünü, şakalaştığını aktardı. Başkan Ağakurt, Sav'ı bir ağabey olarak gördüklerini, her gelişinde ona Elmadağ hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.

"SAV'IN SÖZLERİ ESPİRİYDİ"

Elmadağ'da Sav ve Ünal arasındaki konuşmalar hakkında düşündükleri sorulan Başkan Ağakurt, Keşke Hazreti Muhammed seni çok sever yanına da gelmesini bekler deseydi. Ama espritüel anlamda o kelimeyi sarf etmesi bence sakıncalı bir şey değildi.'' şeklinde konuştu. Ağakurt, "Mustafa ünal'ın konuşmasının önü öncesi ve sonrası yayınlanmış olsaydı o konuşmalarda yayınlansa, dinlense oradaki yapılan esprinin Hazreti Muhammet'le ne ilgisi ne alakası ne de Araplarla alakası var. Hiçbir şeyle alakası yok. Sadece orada Mustafa Ünal'la Sav'ın yıllar süren bir beraberliklerinin o anki espri arasına girmesiydi.'' dedi.

''KONUŞMALAR MUSTAFA AMCANIN KULAĞININ AZ DUYMASINDAN KAYNAKLANDI''

Talihsiz konuşmanın Mustafa Ünal'ın kulağının az duymasından kaynaklandığını söyleyen Başkan Ağakurt, ''Olay benim gözümün önünde geliştiği için makam odasında ben, Önder Bey solumda Mustafa Amca da sağ tarafımda oturuyordu. Orada Mustafa amcanın kulağının az duyması nedeniyle durum yaşandı. Tabi bu arada siz çekimleri yapıyordunuz onlar da vardır zaten içerisinde Mustafa Amca dedi ki, 'İşte ben hacca gideceğim Önder Bey, yaşımız kemale erdi. Yaş 83 eşimle beraber ben hacca gideceğim' dedi. O arada Sav tabii bu konuşmalarına başlamadan önceki söylemleri 'Güle güle git, hayırlı uğurlu olsun Allah kabul etsin' şeklinde konuşmalarını yaptı. Mustafa Amca, kulağı duymadığı için o koltuktan kalkıp Önder Bey'in üzerine gelip ki toka yapar gibi konuşuyorlar hatta Önder Beyin üzerine ki görüntülerde zaten öyle konuşarak 'Ya ben hacca gidiyorum ne diyorsun' diye sordu. O arada Önder Bey, ikinci defa o lafları tekrar edeceği için espiri yaptı orda işte 'Muhammed seni sever bırakmaz' anlamında konuşma oldu orda ha doğru yani tek kelimesinin nedeni hazreti Muhammed dememesi'' şeklinde konuştu.

"BASIN VE YAYIN KURULUŞLARININ ODAYA GİRİŞİNE İZİN VERDİĞİMİZ İÇİN TEPKİYLE KARŞILAŞTIK"

"Belediye'de yapılan diyalogların kameralara yansıması nedeniyle herhangi bir tepkiyle karşılaştınız mı" sorusuna Elmadağ Belediye Başkanı Ağakurt, şöyle yanıt verdi: "Elbette tepkiler aldım, almadım değil. İlk tepki niye basın ve yayın kuruluşlarının odaya girişine izin verildiği yönündeydi. Ancak kapımız herkese açıktır, basın yayın organlarının gazetecilerin buraya girmesini biz hiçbir zaman engellemedik engellemiyoruz da zaten. Üstelik burası halka açık bir kapıdır. Dediğim gibi önceki konuşmalar orada gösterilirse esprinin diyalogların içerisinde geçtiğinin görüleceğine ve normal karşılanacağına inanıyorum. Bu anlamda ben bayağı tepkiler aldım. Ya işte 'Niye bakmadınız görmediniz dinlemediniz' diye . Ben baksam da görsem de dinlesem de yine de müdahale etmezdim çünkü yanlış bir hareketin olduğuna inanmıyordum. Ben rahatım." Vatandaşların konuyla ilgili tepkilerinin sorulması üzerine de Başkan Ağakurt, "Herkes bir soru işareti soruyor. Nedir yani? Nasıl oldu? Siz oradaydınız niye böyle oldu? Anlamında laflar. Başka bir şey değil. Medya da gözüken kadar vatandaşta tepki yok. Medya sadece onu kaşıdığı için böyle konuşmak, duymak ya da görmek için kendini, deşarj etmek için, söylemek istediklerini o sayfayı ya da görüntüyü söylemek isteyenlerin işinden başka hiçbir şey değil. Her insan bunu söylemiyor yani bunu." dedi.

Sav ve Ünal arasındaki konuşmayla ilgili basında çıkan haberleri nasıl karşıladığının sorulmasına karşılık Ömer Ağakurt, insanların siyaset yapmasının doğal olacağını, siyasilerin ve siyasetin her yerde var olduğunu vurguladı.

Siyaset yaparken incitici ve rencide edici tavırlardan kaçınılması gerektiğine işaret eden Ağakurt, dinle ilgili konularda CHP'yi en çok suçlanan siyasi teşekkül olarak nitelendirdi. Elmadağ Belediye Başkanı şunları kaydetti: "CHP'nin laikliğe bağlılığı dolayısıyla tüm milletvekillerinin, tüm partililerin konuşmalarından suçlu ve zanlıymış gibi bir deme kapılmakta, Allaha şükür burada Türkiye Cumhuriyeti'nde bayrağımız güzelce dalgalanıyor, ezanlarımız okunuyor, herkes namazını kılıyor. Cuması'na herkes gidiyor. Ben şu ana kadar bir kimsenin başka bir kimsenin önüne geçip de 'Ya dur namaz kılma, namaza gitme camiye gitme' dediğini duymadım.

"ÜNAL'I HACCA GÖTÜRMEK İÇİN YIĞINLA TELEFON GELDİ; ANCAK ONUN PARAYA DA TEKLİFE DE İHTİYACI YOK"

Konuşmanın tarafı Mustafa Ünal'la bu konuda görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine ise Ömer Ağakurt, Ünal'ın her gün yanına geldiğini, halini hatırını sorduğunu belirtti. Mustafa Ünal'la görüştüğünü bildiren Elmadağ Belediye Başkanı Ağakurt, "Kendisi çok dinamiktir, 83 yaşında olmasına rağmen hafızası da yerindedir. Elmadağ'ın tarihini bildiği için sürekli kendisiyle muhabbet, sohbetler yapıyorum. Kabiliyetli aklı başında bir insan, çocuklarının hepsi 5 vakit namazındadır. Hepsini ailece tanıyorum. Yani benim deyimimle göğsünde iman olan CHP'lidir. Ünal'ı bedava hacca götürmek için yığınla telefon geldi. Üzüldüğüm, Ünal, hacca gitmek için birilerinden icazet almadı ki, birinden para istemedi, birinden lütuf da istemedi. Bana, 'Ben bu konuda onurlu bir insanım. Hiç kimseye kapımı açmadım. Beni falancalar falancalar aradı ve hacca götürmek için teklifte bulundular' dedi. Mustafa amcanın paraya da teklife de ihtiyacı yok. " karşılığını verdi.

"GİZLİ ÇEKİM GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Gizli çekim yapıldığı iddia edildi bu konuda neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine Ağakurt, "Hayır. Ben duymadım öyle bir şey. Gizli çekim olayı gerçekleşmez ki zaten burada. Gizli çekim nasıl yapılır yani koca yerde. Alenen herkesin girip çıktığı bir yer oda burası. Onun haricinde gizli çekim diye duymadım ben. Sizden duyuyorum" dedi.

"Konuşma günü Önder Bey'in odada herhangi bir kamerayı görmediği söylendi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu Elmadağ Belediye Başkanı, şöyle cevaplandırdı: "O gün beni aradı. Çekimin olduğu konusunda 'Ya o yayın organı kime aitti" diye sordu. Ben de dedim ki. 'Orda yazıyordu, basından bir arkadaştı.' dedim 'Sizin adınıza mı çalışıyor' sorusunu yöneltti' 'Hayır değil' yanıtını verdim. Ben Cihan'dan muhabir arkadaşın orada bulunduğunu söyledim. Bunu bilmediğini, duymadığını ve görmediğini ifade etti. Değilse çekim olduğunu kendisi zaten senin haricinde birkaç da fotoğraf burada çekildi. Ha buraya herkes girdiği için ki, benim kapım zaten kapalı değil. Hep açık, açık kaldığı için herkes gelip çıkıyor. Kimin gelip kimin çıktığını ben bilemem. Yani orda ama kamerayı herkes gördü. İl başkanımız oradaydı, milletvekilimiz oradaydı. Onlar gördüler, öyle bir şey yok. ''

Kendisinin hac ibadeti ve Hz. Muhammed'e ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine de Elmadağ Belediye Başkanı, şunları kaydetti: "Şimdi hacca gidecekler için benden otobüs isterler. Havaalanı'na kadar otobüs tahsis ederim. Yemek yapacakları zaman çadır veririm. Sonra yemeklerine giderim. Hacdan geldikten sonra hoş geldine giderim. Ha hepsine mi gidiyorum hayır. Bildiğim tanıdığım insanların elini öperim. Güle güle git derim. O konuda biz dini bütün insanlarız. Yani biz CHP'li olarak dinsiz imansız insanlar değiliz ki. Ben çok yerde tek kelimeyle 'Göğsü imanlı CHP'liler' sözünü kullanırım. Biz dinsiz imansız olsak, burada cenazelere katılmayız, camilere de gitmeyiz. Hacca gidenlere de varmayız. Öyle laf olur mu canım. Ne alakası var.'' dedi.

"ÖNDER SAV'IN YERİNDE OLSAM BEN DE BU KONUDA ÖZÜR DİLEMEM"

Önder Sav'ın konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığının hatırlatılması üzerine ise Ağakurt, şu görüşü dile getirdi: "Şimdi tabi Önder beyin kişisel düşüncesi bir şey diyemem. Ben Önder Beyin yerinde olsam bu konuda özür dilemem. Niye? Bir defa özür dileyecek bir iş yaptığına inanmıyorum ki onun da yapmadığına inanıyorum. Özürlük hiçbir şey yok. Ben de dilemezdim çünkü doğrusu o. Hiçbir yanlış görmüyorum ben. Önceden siz güzelce güle güle git diye her şeyi söyleyeceksin ondan sonra da bir espiri anlamında bir şey kelime söyleyeceksin. Bir kelime düşüklüğü ya da unutkanlık olabilir. Ben saygı duyuyorum. Ha özür dilemek ayrı şey, dilememek ayrı bir şey. O onun yorumu kişisel anlamda bir şey diyemem. Ama ben kesinlikle yanlış olduğuna inanmıyorum. Eksik olduğuna inanıyorum.'' şeklinde konuştu.

"MUSTAFA AMCA SUÇLANMIŞ, ÇEKEN VE NAKLEDEN SUÇLANMIŞ GÖRÜNÜYOR; BUNLAR BENİ ÜZÜYOR"

Elmadağ'ın adının basında sıkça yer almasını nasıl karşıladığı sorulan Ömer Ağakurt, bir ilçenin bir şehrin, bir beldenin isminin iyi çıkması, iyi şeyler olması gerek. Kar olayındaki gibi sansasyonel olaylar meydana gelebiliyor. O olay olmasaydı belki de dünya bizi tanımazdı. Son olarak Önder Sav Bey'le ilgili olayda kendi partililerim 'Ya başkan ne yaptınız, Önder Bey'e' diye soruyor. Ya ben ne yapmışım yani burada bir espirinin yüzünden burada Önder Bey, kötü duruma düşmüş. Benim belediyem bu hale gelmiş, Mustafa amca suçlanmış, çeken suçlanmış, nakleden suçlanmış falan gibi gözüküyor. Bunlara üzülüyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,312 µs