En Sıcak Konular

Bademcik ameliyatı oldu, bitkisel hayata girdi

8 Haziran 2008 22:37 tsi
Ordu Devlet Hastanesi'nde bademcik ve geniz eti ameliyatı olduktan sonra müşahade altına alınan 5 yaşındaki Umut Karabey, dilinin boğazına kaçması sonucu beynine oksijen gitmeyince bitkisel hayata girdi.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk, "Tüm ekip arkadaşlarımla birlikte böylesi bir olay yaşadığımız için çok üzgünüz. On binde bir yaşanabilecek bir olay" dedi.

Ordu'da oturan Aynur ve Mahmut Karabey çifti, çocukları Umut'u 4 Haziran'da geniz eti ve bademcik ameliyatı yaptırmak üzere Ordu Devlet Hastanesi'ne yatırdı. Bir gün sonra minik Umut, Dr. Z.Ö. tarafından ameliyat edildi, ardından Kulak- Burun- Boğaz Servisi'ne yatırılarak müşahade altına alındı. Bir süre sonra Umut'un yüzünde ve vücudunda morarmalar meydana geldiği tespit edilince acil olarak tekrar ameliyata alınan Umut Karabey'in dilinin boğazına kaçması sonucu beynine oksijen gitmediği belirlendi. Umut, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi'ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorlar, Umut'un durumunun çok ağır olduğunu ve bitkisel hayata girdiğini söyleyince Karabay çifti yıkıldı.

Anne 33 yaşındaki Aynur Karabey, çocuğunun ameliyattında doktorların ihmalinin bulunduğu söylerken, baba 37 yaşındaki Mahmut Karabey, "Doktorlar oğlumun beyin foksiyonlarının tamamen durduğunu ve makineye bağlı olarak yaşadığını söyledi. Kurtulma şansı çok azmış. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk, çok üzgün olduklarını söyleyerek, "Bu konuyu üç gündür irdeliyoruz. Gözümüze çarpan bariz bir hata yok. Sonuçta hiç beklenilmeyen farklı birşey bu. İhmal olup olmadığını araştırıyoruz. Arkadaşlarımız ve biz, hepimiz son derece üzgünüz. On binde bir yaşanabilecek bir olay. Bakanlık da bu konuyla ilgili bir çalışma yapacak ve sonuçlarını göreceğiz. Bir cerrahi hata veya hastayı gözden kaçırmışız diyeceğimiz birşey yok. Hastayı 5'er 10'ar dakikalık sürelerle, ilgili personelimiz ziyaret eder. Bu olay sadace on dakika içinde oldu ve yine biz farkettik" dedi. Başhekim Opr. Dr. Atilla Öztürk, konuyla ilgili inceleme yaptıklarını söyledi.

vatan



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,552 µs