En Sıcak Konular

Avusturyalılara Hırvat şoku

8 Haziran 2008 22:00 tsi
Dün İsviçre bugün de Avusturya. EURO 2008'in ev sahipleri ilk maçlarında mağlubiyeti tattı. Hırvatistan, ilk maçında 3 puana maçın henüz başındaki penaltıyla uzandı.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde, B Grubu'ndaki ilk maçta Hırvatistan, şampiyonanın evsahiplerinden Avusturya'yı 1-0 mağlup etti.

Ernst Happel Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Hırvatistan oldu. Maçın 4. dakikasında Olic'in yerde kaldığı pozisyonda maçın hakemi Peter Vink, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı atışını kullanan Modric, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Avusturya karşısında Hırvatistan'ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda karşılıklı ataklar başka gol getirmezken; devreye Hırvatistan 1-0 önde girdi.

 

İkinci yarıda turnuvanın İsviçre ile evsahipliğini üstlenen Avusturya, taraftarının da desteği ile Hırvatistan'a oranla daha etkili bir oyun ortaya koyarken, bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Bu arada Avusturya'nın şampiyona kadrosunda bulunan Türk asıllı oyunculardan Ümit Korkmaz da maçın 69. dakikasında Gercaliu'nun yerine oyuna dahil oldu. Ümit, oyunda kaldığı süre içinde ortaya koyduğu futbolla gözdoldurdu.

Gruptaki ilk maçından 3 puanla ayrılan Hırvatistan, B Grubu'ndaki bir sonraki maçında 12 Haziran'da Almanya ile, ilk maçından mağlubiyetle ayrılan turnuvanın evsahiplerinden Avusturya ise yine aynı tarihte Polonya ile karşı karşıya gelecek.
 



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs