Ergenekon üssü! | " /> Ergenekon üssü! | "/>

En Sıcak Konular

Adeta Ergenekon üssü!

8 Haziran 2008 20:45 tsi
Adeta Ergenekon üssü!
Ergenekon terör örgütü soruşturması, bir gerçeği ortaya çıkardı. Bu örgütün "üyesi" veya "yöneticisi" oldukları iddiasıyla tutuklananların bir çoğunun ortak özelliği, bir gazetede çalışıyor ya da yazıyor olmaları. Vakit'in haberinin ortaya koyduğu ge

Cumhuriyet Gazetesi, Ergenekon terör örgütünün üssü gibi...

İKİSİ İÇERİDE, BİRİ DIŞARIDA!
Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Vedat Yenerer, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 24 Şubat 2008 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında 5 Haziran'da gözaltına alınan ve dün tutuklanan Halil Behiç Gürcihan da, Cumhuriyet gazetesinde çalışmış,

Ergenekon zanlısı İlhan Selçuk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, 1962 yılında Cumhuriyet Gazetesi'ne yazar olarak geçtiğini belirterek, "Halen bu gazetede görev yapmaktayım. 2001 yılı Kasım ayından bu yana gazetenin imtiyaz sahibi ve başyazarım" dedi.

VEDAT YENERER, 5 SENE CUMHURİYET GAZETESİNDE ÇALIŞMIŞ
Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 104 gündür tutuklu bulunan Vedat Yenerer, 1988 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladığını belirterek, "1992 yılında 225. dönem olarak öncelikle Denizli, daha sonra Manisa'da askerlik hizmetini yerine getirdim. Askerlikten döner dönmez aynı gazetede devam ettim. 1993 yılında Star Tv'ye transfer oldum" dedi.

GÜRCİHAN, ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİKTEN SONRA CUMHURİYET GAZETESİNDE ÇALIŞMIŞ
Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve dün gece tutuklanarak cezaevine gönderilen Halil Behiç Gürcihan da, 1990-1994 yılları arasında Amerika'da Franklin Marshall Üniversitesi'nde ekonomi lisansımı tamamladıktan sonra 1994 yılında Türkiye'ye döndüğünü belirterek, "1994 yılının ikinci yarısında Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra, 1995 yılında Türkiye'nin ilk internet servis sağlayıcısı Planet'i kurdum. 2 yıl sonra askere gittim. Askerliğimi Sarıkamış'ta yaptım. Askerlik dönüşü şirketi kapatarak serbest danışmanlığa başladım. 2002 yılında Türkiye'nin ilk bilgisayar kriminolojisi laboratuarlarından birinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev aldım. 2005’te SESAR isimli araştırma şirketinin başkan yardımcılığını yaptım. O günden bu yana da serbest danışman olarak çalışmaktayım" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN SATIŞI İÇİN VELİ KÜÇÜK'LE PAZARLIK YAPILMIŞ
Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Cumhuriyet gazetesindeki hisselerini satmak için 'Ergenekon' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le pazarlık yaptığını açıklamıştı.

Veli Küçük, Cumhuriyet gazetesinin alınmasıyla ilgili ENKA tesislerinde Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, Doğu Perinçek yanlısı Ulusal Kanal'ın Genel Müdürü Ferit İlsever, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği'nin eski başkanı Kemal Özden ve Ümit Ülgen ile toplantı yapmış. Veli Küçük, söz konusu görüşmeyi doğruluyor. Söz konusu görüşmeye kendisini Kemal Özden'in davet ettiğini, Kemal Özden'in söz konusu toplantıda Cumhuriyet gazetesiyle ilgili, diğer şahıslarla bazı görüşmeler yaptığını fakat olumlu bir netice alamadığını söylüyor.

Gürbüz Çapan da, görüşmeye Özden'in isteğiyle katıldığını, Küçük, İlsever ve Özden'in, kendisinden Cumhuriyet gazetesinin yüzde 20'lik hissesini ve yine kendisine ait Cumhuriyet TV ile radyosunu almak istediklerini söylemişti. Önerdiği miktar kabul edilmeyince anlaşamadıklarını belirten Çapan'a göre, bu üç isim, ulusalcı bir yayın grubu kurmak istiyordu.

YENERER VE GÜRCİHAN TUTUKLU, SELÇUK YAŞINDAN DOLAYI SERBEST
Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve yaşı gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Vedat Yenerer, Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 24 Şubat 2008 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yenerer, 5 yıl Cumhuriyet’te çalışmış.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında 5 Haziran'da gözaltına alınan ve dün gece tutuklanarak cezaevine gönderilen Halil Behiç Gürcihan da, Cumhuriyet gazetesinde çalışmış.

Behiç Gürcihan’a Ergenekon terör örgütü üyeliğinden tutuklama
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan acikistihbarat.com adlı internet sitesinin sahibi, emekli Tümgeneral Ali İhsan Gürcihan'ın oğlu Behiç Gürcihan, "örgüte üye olmak ve devletin gizli belgelerini elde etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gürcihan ile birlikte Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 49'a yükseldi.

samanyoluhaber



Bu haber 1,401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs