En Sıcak Konular

400 Arap işadamı geliyor!

8 Haziran 2008 20:39 tsi
12-13 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan Türk-Arap Ekonomi Forumu için hazırlıklar tamamlandı

Resmi davetlilere 60 adet Mercedes S Class tahsis edildi

Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Türk-Arap Ekonomi Forumu (TAF) için 400’e yakın Arap işadamı Türkiye’ye gelecek. Düzenleyici kuruluş Arap konuklar VIP araçlarla transfer edecek. Resmi davetliler için 60 adet Mercedes S Class model oto tahsis edildi.
DEİK işbirliği ve Arap Ligi Genel Sekreterliği’nin resmi desteğiyle 12-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan zirvenin açılışını Başbakan Erdoğan yapacak. Zirveye Filistin, Katar, Suriye başbakanlarının katılacağını söyleyen AIWA Türkiye Direktörü Murat Efe, “Körfez’den gelecek katılımcılar hem ülkelerinde gerçekleştirilecek projeler hakkında Türk işadamlarına bilgiler verecekler hem de Türkiye’de yatırım olanakları için görüşmeler yapacaklar” dedi.

Üst düzey katılım
Efe şu bilgileri verdi: “Toplantıya Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim bin Jabr El Tani, Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otar, Filistin Başbakanı Salam Fayyad gibi önemli isimler konfirme verdi. Bu yıl 3’üncüsünü düzenliyoruz. Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar da katılacak. Arap işadamları ve yatırımcıları Türkiye’deki son politik gelişmeleri izliyor. Bununla birlikte Türkiye ekonomisinin istikrarına inanıyorlar.”

Teknede yemek
TAF’08 toplantısına katılacak Arap konuklar VIP araçlarla transfer edilecek. Ayrıca Swissotel’e ait özel bir teknede konuklara akşam yemeği verilecek. Mönüde Türk yemekleri bulunacak, alkollü içki ikramı yapılmayacak. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, katılımcı ülkelerin maliye bakanlarına yemek verecek.
Zirvede İstanbul Nişantaşı’nda faaliyet gösteren ve Osmanlı, eski Anadolu medeniyetlerinden esinlenmiş ürünleri olan Rumi firmasına ait takılar sergilenecek. Bu figürler arasında Mevlana’nın türbesinin duvarındaki motifler ve eseri Mesnevi’de yer alan kenar süslemeleri var.
Zirvede BankMed Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri’ye İznik Çini Vakfı tarafından özel bir hediye de verilecek. Lübnan’daki Hariri Cami’nin çini süslemesini gerçekleştiren İznik Çini Vakfı’nın, Hariri’ye bu çalışmadan özel bir parça hediye edeceği belirtildi.

Kimler katılıyor?
Toplantıya katılacak isimlerin bazıları şöyle:
Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Moussa, Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Jassim Bin Jabr el Tani, Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otari, Filistin Başbakanı Salam Fayyad, Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan Bin Said el Mansuri, Ürdün Maliye Bakanı Hamid Kasasbeh ve Yemen Maliye Bakanı Noman El-Suhaibi, Kuwait Finance House Genel Müdürü Muhammed el Ömer, Inter-Arab Yatırım Garanti Grubu Genel Müdürü Fahad el-İbrahim, NCB-Suudi Arabistan Ulusal Ticaret Bankası CEO’su Abdülkerim Ebu el Nasır, Xenel Endüstri Grubu Başkanı Şehy Khaled Zeinal, Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasid El Meerag.

milliyet



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs