En Sıcak Konular

A Milliler de kendilerini beğenmedi

8 Haziran 2008 17:04 tsi
EURO 2008 finallerine 2 - 0'lık Portekiz yenilgisiyle başlayan A Milli Takım'da moraller bozuk. Ay-yıldızlı formayı giyen oyuncular geride kalan 2 maçı da kazanacaklarını iddia ettiler.

Portekiz'in çok iyi bir kadroya sahip olduğunu, turnuvanın da favorilerinden biri olduğunu belirten Ay-yıldızlı oyuncular takım olarak kendilerinin ortaya iyi şeyler koyamadığını söylediler. Sözbirliği etmişcesine, 'Artık Portekiz maçını unutmamız gerek' diye milli futbolcular, grupta 11 Haziran Çarşamba günü İsviçre ile oynayacakları maçı kazanarak kendilerini affettireceklerini iddia ettiler.

A Milli Takım'ın en tecrübeli ismi olan ve Portekiz karşısında Volkan'ın yedeği olan Rüştü Reçber, Türk milli takımının bu olmadığını, bu ekibin çok zor maçlar oynayarak yüzakıyla mücadeleden çıktığını belirterek, ''Portekiz karşısında yaşadığımız 90 dakika sadece futbolseverleri ve basın mensuplarını değil bizi de memnun etmedi. Biz de kendimizi beğenmedik ve nerelerde yanlış yaptık bunu konuşuyoruz. Fakat bunları konuşmanın bundan sonra kimseye faydası yok. Portekiz ciddi bir rakipti, çok önemli oyuncuları vardı ve biz kaybettik. Bu maç geride kaldı, bundan sonrasına bakacağız. Çarşamba günü iki kaybeden takımın gruba tutunmak için oynayacağı final niteliğindeki maçtan galip ayrılmak istiyoruz. İsviçre karşısında alacağımız bir galibiyet bizi yeniden hayata döndürür.'' dedi.

- NİHAT: ''BEN DE KENDİMİ BEĞENMEDİM, ÇÜNKÜ NİHAT GİBİ DEĞİLDİM'' -

A Milli Takımın gol bölgesindeki en etkili silah olmasına rağmen pozisyona bile giremeyen Nihat Kahveci ise, ortaya koyduğuperformansı kendisinin de beğenmediğini söyledi.

Türk milli takımının bu olmadığını, Portekiz karşısında oynanan oyundan da memnun olmadığını belirten Nihat, takım olarak çok kötü bir performans ortaya koyduklarını söyledi. Gol bölgesinde gerekli pasları alamadınız mı? sorusuna Nihat, ''Benim önce kendime bakmam lazım. Ben kendimi, ortaya koyduğum performansı beğenmedimki, arkadaşlarımı suçlayayım. Tamam doğrudur, benim gol atabilmem için topun bana getirilmesi gerek, ama benim de topu almak için gayret göstermem, az da olsa aldığım topları iyi değerelendirmem gerekiyordu bunları yapamadım.'' dedi.

Oyun sisteminin kendi tarzına ve oyun anlayışına ters geldiği yorumuna sessiz kalan ve bu konuda yorum yapmak istemeyen Nihat, İspanya Ligi'nde Villarreal forması altında gösterdiği performansı milli takım formasıyla Portekiz karşısında gösterememesinin kendisiyle ilgili olduğunu belirterek şunları söyledi;

''Günümüzde artık bir oyuncu her sistemde iyi olmak zorunda. Tamam belki Villarreal'deki sistemle oynamıyoruz, belki ben milli takımda daha az topla buluşuyorum, ilerde yalnız kalıyorum, çok iyi defans yapan, fizikli Portekizlilerin arasında kayboldum bunlar doğru olabilir. Fakat bir doğru daha var o da ben Nihat olarak bu değilim. Hiç kimseyi suçlamaya gerek yok, çünkü ben Nihat gibi değildim. Bu maç artık geride kaldı. Grubumuzda iki önemli final maçımız var. Portekiz'i unutup önce İsviçre ve ardından da Çek Cumhuriyeti'ni geçerek gruptan çıkmalıyız. Bunu başaracağımıza inanıyorum. İsviçre galibiyetimiz hem Nihat'ın hem de Türk Milli Takımı'nın yeniden doğuşu olacaktır. Bunu başaracak gücümüz var, yeterki sahaya yansıtalım.''

Sakatlığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren, oynayıp oynamayacağı tartışılan Hamit Altıntop ise, Portekiz'in çok iyi bir takım olduğunu, kendilerinin ise takım olarak maça iyi konsantre olamadıklarını söyledi.

Portekiz karşısında ilk yarıda başabaş bir mücadele ortaya koyduklarını belirten Hamit, ''İlk yarı iyiydik, ikinci yarı baskı yedik. Golü yedikten sonra bozulduk. Özellikle genç ve tecrübesiz oyuncular üzerinde büyük bir baskı vardı. Ama İsviçre ile final oynayacağız. Kazanacağmızı düşünüyorum. Portekiz iyi takım, biz ilk yarıda daha özgüvenliydik, devre arasında bunu da konuştuk, ama olmadı. Biz iyi takımız bunu Norveç'te de gösterdik. İsviçre maçında da bunu yapacağız. Biz bir takımız ve kollektif bir oyun ortaya koyarsak başarılı oluruz. Kendi performansım önemli değil, ben bir takım oyuncusuyum, fakat oyun istediğimiz gibi gitmedi, takım olarak bekleneni veremedik.'' dedi.

- HAKAN BALTA: ''UMUDUMUZ OLMASA ÇEKER GİDERİZ'' -

Günlerdir Ronaldo karşısında ne yapacağı merakla beklenen Hakan Balta ise, Türk Milli Takımı'nın ortaya koyduğu performanstan herkesin olduğu gibi kendisinin de memnun olmadığını söyledi.

Portekiz'in ünlü oyunculardan kurulu bir takım olduğunu belirten Hakan, ''Portekiz takımına karşı oynamak kolay değil. Hepsi çok iyi futbolcu, mükemmel oyuncuları var ve topu iyi tutuyorlar, iyi pas yapıyorlar. İkinci yarıda en iyi oynadığımız dakikalarda gol yedik, o da moralimizi bozdu, ondan sonra da kolay olmadı. Portekiz karşısında geriye düştüğün zaman çevirmek kolay değil. Oynadığımız oyundan memnun değiliz, 2-0 mağlup olduğumuz bir maçtan memnun olmamız mümkün değil. Şimdi iki önemli maç var. Umudumuz var, olmasa çekip gideriz zaten. İsviçre'yi yenerek yeniden kendimize gelemek istiyoruz, 3 puanla son maça çıkmak istiyoruz. Son maçta da Çek Cumhuriyeti ile grubun finalini yapacağız.'' dedi.

Portekiz karşısında sahanın en iyi olan, yenilen ilk golde de kendini hatalı bulan Servet Çetin ise, sakatlığı yüzünden rakibi Pepe'yi kaçırdığını ve golü yediklerini söyledi.

Servet, Avrupa Futbol Şampiyonası'na kötü bir başlangıç yaptıklarını, ancak ilk golde yan bağlarındaki esneme nedeniyle müdahaleyi zamanında yapamadığını belirterek, ''Şayet sakatlığım nüksetmeseydi ilk gole engel olabilirdim. Durumum pek iyi değil. Çekilecek MR'dan sonra oynayıp oynayamayacağım konusunda net birşey söyleyebilirim. Ancak İsviçre maçında forma giymem zor görünüyor. Sakat sakat oynadım. Riske etmemem lazımdı, ama maalesef oynamak durumundaydım ve yan bağlarımda bir hayli esneme oldu.'' dedi.

Servet, Portekiz yenilgisini unutmaları gerektiğini, kendisi oynamasa da arkadaşlarının İsviçre'yi yeneceğine inandığını sözlerine ekledi.

- COLİN KAZIM: ''BİZ GENÇ BİR EKİBİZ'' -

Teknik Direktör Fatih Terim'in sürpriz bir şekilde 11'de görev verdiği Colin Kazım ise, Türk basın mensuplarının sorularına cevap vermezken, İngiliz gazetecilere Portekiz yenilgisini yorumladı. Ortaya konulan oyundan memnun olmadığını belirten Colin Kazım, takım olarak yapmak istediklerini sahaya yansıtamadıklarını, Portekiz'in çok iyi bir takım ve kaliteli oyuncuları olduğunu, yenilginin de bu yüzden normal olduğunu ifade etti.

Takım olarak genç isimlerden kurulu bir Türk Milli Takımı olduğunu belirten Colin Kazım, ''Bu nedenle de sahada etkili olamadık. Portekiz çok tecrübeli bir ekip ve turnuvanın favorisi. Eğer direkten dönen şutları da gol olsa farklı bir yenilgi alabilirdik. Şimdi biz bu maçtan da aldığımız derslerle İsviçre maçına konsantre olmalıyız. O maçtan alacağım 3 puan bizi turnuvaya yeniden ortak eder.'' diye konuştu.

- HAMİT ALTINTOP: İYİ BİR TAKIMIZ İSVİÇRE'Yİ YENEBİLİRİZ

Milli futbolcu Hamit Altıntop, ''Güçlü bir takımız, İsviçre'yi yenebiliriz'' dedi.

Altıntop, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'in dün gece Türkiye'ye 2-0 üstünlüğüyle biten maçın ardından yaptığı açıklamada, bu maçı geride bırakmak gerektiğini söyledi.

Portekiz takımının turnuvanın favorilerinden biri olduğunu, bu nedenle de şampiyonanın, İsviçre maçıyla 11 Haziran Çarşamba günü başlayacağını ifade eden orta saha oyuncusu, maçın ilk yarısında takımın lehine durumlar yaratılsa da takımdaki bazı genç futbolcuların yeterince baskılı bir oyun sergileyemediğini savundu.

''İyi bir takımız, İsviçre'yi yenebiliriz'' diyen Altıntop, daha istekli oynamaları gerektiğini kaydetti.
 
zaman



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs